Soçi ziyaretinin Suriye sahasındaki karşılığı olarak “yeni operasyonlar”

“Sabrımız taşıyor” cümlesi ve ardından “Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz” ifadesi en üst düzeyde dillendirilmeye başlanmışsa, yakında “Bir gece ansızın gelebiliriz”...

“Sabrımız taşıyor” cümlesi ve ardından “Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz” ifadesi en üst düzeyde dillendirilmeye başlanmışsa, yakında “Bir gece ansızın gelebiliriz” demektir.

Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’yi tehdit eden terör yapılanmalarına müttefikimiz Amerika tarafından sahip çıkılıp üstüne bir de “Amerika’nın ulusal güvenlik ve dış politikasına karşı alışılmadık olağanüstü bir tehdit olarak” algılanıyorsa o zaman Erdoğan’ın en son Soçi zirvesinde Putin ile yaptığı görüşmeyi yeniden hatırlamak gerekir.

30 Eylül 2021’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir günlük Soçi ziyaretin takip etmiştik. Yola çıkmadan önce Esenboğa Havalimanı’nda kalabalığın arasında dolaşırken kulağıma bir soru takılmıştı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 559 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 482 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 688 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar