Paydaşlar 6’lı masayı tekmeleme yarışına girdi farkında mısınız

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Hasan Öztürk'ün bugünkü (15.04.2022)''Paydaşlar 6’lı masayı tekmeleme yarışına girdi farkında mısınız'2 başlıklı yazısı.

6’lı yuvarlak masa ittifakına elveda diyen ilk isim Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu oldu. 24 Nisan’a kadar, Meral Akşener veya Kemal Kılıçdaroğlu “arabulucu” olarak inisiyatif almazsa, 6’lı masanın arkasından birer Fatiha okumaya hazır olun.

Gerçi daha önceleri, Meral Hanım, “Biz proje bazlı ittifak yaptık. Bir proje olursa ittifak yaparız” demiş ve Millet İttifakı’nın devam etmediğini ilan etmişti. Ama son “6’lı sinerji” ile eski defterler bir süreliğine kapatılmıştı. Dahası seçim yasası nedeniyle büyükler ile küçükler bir birine muhtaçtı!

6’LI MASADA SALVOLAR

“O masada neden var hala anlamadık” diyenlere nazire yaparcasına, 3 maddelik cumhurbaşkanı adayı tarifi yapan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’a şu ana kadar cevap vermekten imtina eden, Gelecek Partisi lideri Davutoğlu ve DEVA Genel Başkanı Babacan, arada “gönül alıcıların” kapılarını çalmasını beklerken...

Masaya ilk ateş eden Temel Karamollaoğlu oldu. Karamollaoğlu, cumhurbaşkanı adayı tarifini yaptığı günden bir gün sonra, 3’üncü ittifaktan söz etti.

Davutoğlu ve Babacan, Godot’yu bekleyedursun, Karamollaoğlu, “Şartlar değişti, 3’üncü ittifak olabilir” diyerek işaret fişeğini ateşledi. Hem de Davutoğlu’nun medyasında!

“ŞARTLAR DEĞİŞTİ 3’ÜNCÜ İTTİFAK OLABİLİR”

Soruyor sunucu, “Biz size daha önce de sormuştuk, 3’üncü ittifak olabilir mi diye. Siz olmamalı. Bu Cumhur İttifakı’nın işine yarar demiştiniz. Şimdi Yeni Seçim Kanunu ile birlikte hâlâ aynı görüşte misiniz?”

Cevaben, şöyle diyor Karamollaoğlu: “Yok. Değişti şartlar.”

Devam ediyor, “6’lı masa aslında muhalefetin bir diyalog ortamını oluşturuyordu. İlle de her noktada ortak hareket etme mecburiyeti ortadan kalkmış oldu; bu çıkan kanunla. Bundan dolayı 6’lı masanın devam etmesi meseleleri birlikte mütalaa edilmesine bir fırsat veriyor. Bunun devam etmesinin faydalı olacağını düşünüyorum. 3’üncü ittifak olabilir. Çünkü artık bu engel teşkil etmiyor. (Yeni birliktelik) yeni bir atılıma vesile olabilir.”

Karamollaoğlu’nun masayı artık sadece bir istişare ve müzakere masası olarak gördüğü açık. Buna mukabil, Davutoğlu ve Babacan’ı nokta atışı ile hedefe koyan Gültekin Uysal’ın, bu tavrını sürdürüp sürdürmeyeceği merak ediliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar