“Öteki”ne hayat hakkı tanımayan Batı’nın çirkin yüzü Paris’te yeniden ortaya çıkmış gördünüz mü

Yok öyle yağma..! Kutsallarımıza hakaret ettirmeyiz. Cumhurbaşkanımıza hakaret ettirmeyiz. Müslümanların onur ve haysiyetlerine dil uzattırmayız. Ama, içimizdeki beyinsizlerin beyinsizliklerine de olur vermeyiz.

Hiçbiri tesadüfen olmadı. Olmuyor. Ne Hollandalı faşistin paylaştığı ne Macron’un söyledikleri, ne Charlie Hebdo dergisinin hadsizliği, ne Almanya’daki cami saldırısı…

Hiçbiri birbirinden bağımsız değil. Hiçbiri fevri tutumlar değil.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron neredeyse aylardır “gel gel” yaparak Fransa’da bir saldırı için tüm zeminleri hazırladı. Sonunda başardı da.

Hazreti Peygamber’e (as) hakaret içeren Charlie Hebdo dergisinde daha önce yayınlanan karikatürleri bir öğretmen okulda öğrencileriyle paylaştı. Ve bir müptezel, öğretmeni öldürdü. Macron beklediği fırsatı buldu. Devlet dairelerinin dış cephelerine o ahlaksız karikatürleri yansıttı. Kur’ân’ın yeniden yazılmasından söz etti. Kutsala hakaret etmeyi tercih etti. Müslüman dünyayı ayağa kaldırdı.

En yüksek perdeden tepkiyi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dilinden Türkiye verdi. Bu kez Hollandalı faşistin o terbiyesiz paylaşımı ortaya çıktı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar