Osman Kavala bu kez sobelenmiş olabilir mi

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Hasan Öztürk’ün bugünkü (29.04.2022)''Osman Kavala bu kez sobelenmiş olabilir mi’’ başlıklı yazısı.

Gezi davasında karar verildi. Osman Kavala ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm oldu. Taraflar bu bahaneyle saflarını sıklaştırdı.

Tartışmaya “siyasi” sos eklenmesi doğal. Ama tam tersi oluyor. Tartışma tamamen “siyasi” zeminde devam ediyor.

Osman Kavala’nın kim olduğuna ilişkin yargı, “Gezi provokasyonunu örgütleyen ve hükümeti bu yolla yıkmak isteyen kişi” tanımlaması yaptı.

Bunu tartışacak değiliz.

2013 Mayıs-Haziran aylarında yaşanan Gezi olayları bir provokasyondur. Karşılıklı manipülasyonlarla olaylar büyük bir kalkışmaya dönüşmüştür. İnsanlar ölmüş, araçlar, binalar, işyerleri tahrip edilip yakılmıştır. Gezi, FETÖ’nün ve illegal yapıların karşılıklı manivelalarıyla dozu artırılmış şiddet olaylarıdır.

OSMAN KAVALA KİMDİR? HAFIZAMIZI TAZELEYELİM

Peki Osman Kavala kimdir? Yargının verdiği karara bakmaksızın… Yine bir hafıza tazelemek isteriz.

Daha önce bu köşede Osman Kavala ile ilgili çok yazı yazdık. Kavala, iddialarımın bir bölümüne cevap da verdi.

Biz şimdi başlıklarla hafızamızı tazeleyelim:

Bir: 28 Şubat 2013 tarihli Milliyet gazetesinin İmralı Zabıtları başlıklı manşet haberinde şöyle bir ayrıntı vardı:

“Sırrı (HDP’li Sırrı Süreyya Önder- Gezi provokasyonunun ilk günlerinde iş makinasının önüne atlayan adam): Başkanım (terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan) her şeyi konuştuk. Bir de başkanlık meselesi var. Kamuoyu bu konuda çok hassas. Osman Kavala’nın size selamları var. Totaliter bir yapıya dönüşmesinden endişe ediyorlar.”

Yani Osman Kavala ile Abdullah Öcalan arasında selam alıp verecek derecede bir ilişki var.

İki: 7 Haziran seçimlerinde 4 partili, parçalı Meclis aritmetiği oluştu, Ak Parti’nin tek başına iktidar olamadığı belli olduğu. Osman Kavala şu anda tutuklu olan HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı sahibi olduğu Cezayir Restoranında ağırladı.

Yani, Kavala “zaferini” ortaklarıyla birlikte kutladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar