Önceki gece Amerika ile neler yaşandı

BELGRAD Türkiye önceki gece olağanüstü saatler geçirdi. “Bir gece ansızın gelebiliriz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesi okyanus ötesinden duyuldu ve Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

Görüşmede, Kasım ayında Washington’da yüz yüze görüşme kararı çıkınca Fırat’ın doğusuna operasyon erteleniyor endişesi hâkim oldu. Ancak dün sabah haber merkezlerine düşen “Amerika’nın güneye çekilme kararı”ndan sonra denklem bambaşka oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sırbistan’a giderken uçakta o geceye ait çok önemli detaylara vakıf oldum.

Bunları şöyle sıralayabilirim:

1. Trump telefon görüşmesinde Amerikan askerinin bölgeden çekileceğini ama askeri muhataplarıyla konuşacağını söylüyor.

2. Amerikan askerlerinin güneye çekilme kararı bir kaç saat içinde alınıyor. Çünkü içeride sıkışan Trump hızlı karar alınması konusunda bastırıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar