Kılıçdaroğlu’nun muhafazakar/dindar kesime ulaşma çabası kimin telkini

İstanbul’da “sur içi”nde oturuyorum. Sur içi yani “gerçek İstanbul” burası. Edirnekapı’sından Mevlanakapısı’na, Silivrikapısı’ndan Çatladıkapı’ya Eğrikapı’ya, Yenikapı’ya kadar etrafı surlarla çevrili İstanbul burası.

Fiziki olarak büyük çoğunluğu hatta neredeyse tamamı Fatih sınırları içinde.

Eski İstanbul’un sosyolojisi de diğer semtlerden çok farklı. “Azınlıklar” dahil Türkiye’nin bütün toplumsal kesimlerini bulabilirsiniz burada.

Buna bir de Aksaray, Kumkapı gibi semtlerin demografik yapısını eklediğinizde dünyanın her yerinden insanların yaşadığı ya da gelip gittiği bir yer burası. Süleymaniye gibi neredeyse şehrin “çöküntü” merkezi olmuş semti de burada. Bekar evleri… Karanlık çöktüğünde ıssızlaşan sokaklar burada…

İşte böyle bir bölgede muhafazakar/ dindar kesimlerin bütün vakıf ve derneklerini de bulabilirsiniz. Halihazırda “Semt”in çoğunluğu muhafazakar/dindarlardan oluşuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 551 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 473 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 680 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 401 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar