Kılıçdaroğlu neden erdemli bir cümle kuramıyor

“Dereyi görmeden paçaları sıvamak” diye bir deyim var biliyorsunuz. Bu deyim her seçimi kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu için ne kadar uygun diye düşünüyordum ki “Doğmayan çocuğa don...

“Dereyi görmeden paçaları sıvamak” diye bir deyim var biliyorsunuz. Bu deyim her seçimi kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu için ne kadar uygun diye düşünüyordum ki “Doğmayan çocuğa don biçmek” deyimi geldi aklıma. Daha bir anlamlı sanırım. Zira, 24 Haziran seçimlerinden önce “Ne yüzde 51’i biz yüzde 60 alacağız arkadaş” diyen Kılıçdaroğlu önümüzdeki yerel seçimlerin de tek tek il sayıp “Buraları kazanmamız mümkün” demiş.

Elbett her şey mümkün. Mümkün de önce kaybetmiş olduğunuz gerçeğini bir içselleştirip “özsavunmanızı verseniz” hani. Tabii ki bu erdemli bir davranış olurdu.

Yenilginizin hesabını tabanınıza izah etmek gibi bir erdeminiz var mı sahi?

ELEŞTİRİYE KAPALI TEK ADAM, “TEK ADAM” ELEŞTİRİSİ YAPARSA

Kemal Kılıçdaroğlu, eleştiriye kapalı bir siyasetçi. Ne söylerse partililerinin inanmasını istiyor. Ve hep yalan söylüyor. Ben bunu yazdım diye yine mahkemeye gidebilir. Ne yapalım bize de mahkemede yalan söylediğini ispatlamak düşer.

Neyse, dedim ya Kılıçdaroğlu her ne söylerse söylesin taraftarlarının kabul etmesini ve hiç sorgulanmaması istiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar