Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını boşa çıkartan CHP medyası

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Hasan Öztürk'ün bugünküm (04.03.2022)'' Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını boşa çıkartan CHP medyası'' başlıklı yazısı.

Ocak ayının son günlerini İstanbul’daki kar yağışı edeniyle yaşananları tartışarak geçirdik. Mahsur kalan vatandaşları ve belediye başkanının İngiliz Büyükelçi ile o saatlerde balıkçıda yediği yemeği unutmadık.

O günleri tekrar hatırlatacak değilim. Ama CHP medyası ve CHP’li sanatçılar o gün İstanbul’un belediye başkanının balıkçıdaki fotoğrafının servis edilmesi tartışmasıyla birlikte bir ayrışma içine girdiler, buraya dikkat çekmek isterim.

Bugün o ayrışmanın ne boyuta ulaştığını görünce de şaşkınlığımı gizleyemiyorum.

BAZILARI, CHP’YE GENEL BAŞKAN DA BULDU CUMHURBAŞKANI ADAYI DA

Hatırlarsanız, piyanist Fazıl Say tam da o günlerde, önce o balıkçı fotoğrafını inkar etmiş, ardından, “Ne olmuş yani balık restoranında, büyükelçi ile yemek yemişse” diye söze başlamıştı. “CHP’nin Genel Başkanı Canan Kaftancıoğlu olmalı” diye devam edip… Sonunda cumhurbaşkanı adayı olarak da İstanbul’un Belediye Başkanı’nı önermişti.

CHP’ye müzahir medya organları da bu dönemde, Sayın Kılıçdaroğlu ile İstanbul’un Belediye Başkanı arasında gidip gelen tercihlerinde, bir tarafta saf tutma ihtiyacı hissetmişti.

Balıkçıdaki İngiliz Büyükelçisi ile yenen yemeğin fotoğrafı ile…

Sayın Kılıçdaroğlu’nun geceliği 100 bin lira olan Boğaz manzaralı lüks oteldeki fotoğrafını, kimlerin sızdırdığı CHP içinde hala tartışılıyor. Ve o gün bugündür bir yarılma yaşanıyor!

CHP MEDYASINDAKİ AĞIZ DEĞİŞİKLİĞİNİN NEDENİ NE?

Ocak ayından bu yana CHP medyası, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda daha farklı bir tavır sergiliyor. Daha önce “gaz verdikleri” Kılıçdaroğlu’ndan yavaş yavaş desteklerini çekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 555 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 475 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 681 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 403 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar