Kemal bey, dostlarıyla birlikte İstanbul’un belediye başkanını partiden de uzaklaştırır mı

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Hasan Öztürk'ün bugünkü (13.05.2022)''Kemal bey, dostlarıyla birlikte İstanbul’un belediye başkanını partiden de uzaklaştırır mı'' başlıklı yazısı.

2021’in son aylarında İstanbul’da Ak Partili bir belediye başkanı ile kahvaltıda buluşmuştuk. Kahvaltıya sadece 5 dakika geç kalmıştım. Ne yalan söyleyeyim önemli bir haberi de 5 dakika ile atladığımı fark ettiğimde epeyce üzülmüştüm.

Biz kahvaltı salonuna girmeden hemen önce, masadaki bazı gazeteciler ve belediye başkanı, İstanbul’un belediye başkanının CHP’den istifa etme ihtimalini konuşmuşlar. Ak Partili belediye başkanı da son noktayı koymuş; “CHP’den istifa edip İyi Parti’den Cumhurbaşkanı adaylığını ilan edebileceğine ilişkin duyumlar bize de ulaştı.”

Ben kahvaltı masasına oturduğumda konu çoktan geçmişti… Ama kulağıma geldiği kadarı bile yetti.

İSTANBUL’UN BELEDİYE BAŞKANI, ROTAYI İYİ PARTİ’YE KIRDIĞI İÇİN Mİ SAF DIŞI BIRAKILDI?

6 ay kadar önce, İBB’nin bir töreninden sonra yaşananlarla ilgili dün Mehmet Acet Yeni Şafak’taki köşesinde bir ayrıntıyı paylaştı.

Millet İttifakı’nın iki lokomotif partisi CHP ve İYİ Parti’nin genel başkanlarının katıldığı tören sonrası, İyi Parti lideri Akşener’in paylaşımda bulunduğu ama Kılıçdaroğlu’nun oralı olmadığını hatırlattı.

Sonrasında İstanbul’un belediye başkanını talimatıyla, danışmanın yaptığı şu paylaşımı da hatırlattı:

“Avrupa’nın en büyük, Türkiye’nin ilk katı atık yakma tesisinin açılışını paylaşma nezaketi gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’e teşekkür ederiz.”

Bu bilgileri teyit eden bir başka yazar ise Turgay Güler oldu.

Güler dün Akşam gazetesindeki köşesinde, İstanbul’un belediye başkanını yerden yere vuran CHP medyasının tavrını irdelerken şunları söylüyor,

“Görünen o ki bu sorun daha da derinleşecek.

Kemal Bey farkındaymış!

Şimdi sıkı durun!

Meral Hanım ‘istemiyorsanız biz alalım’ demiş. Belgem yok ispatlayamam. Lakin CHP’li yazar çizerin dilinde. Mümkün mü peki?

Mümkün!”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar