İpe un sermeyi bırakın artık

Nasıl teklif götürürsek götürelim, geri çeviriyorlar. Geldikleri zaman “müzakere edelim” diyorlar ne var ki ellerindeki dosyayı dayatmaktan başka bir şey yapmıyorlar.

Türkiye’nin tutarlı, ahlaklı, ilkeli duruşuna karşılık “İlle de bizim dediğimiz olacak” diye dayatıyorlar.

İşi yokuşa sürüyorlar. İpe un seriyorlar. Vakit çalıp, vakit kazanıyorlar.

En son Mümbiç’te bunu yaptılar. Şimdi de Fırat’ın doğusunda Suriye’nin kuzeyinde kurulması düşünülen “güvenli bölge” konusunda yorgunu yokuşa sürüyorlar.

Oysa Türkiye’nin tezleri üzerinden gidilse ne bu kadar kan akacak ne bu kadar muhacir olacak ne de bu kadar karmaşık bir hal alacaktı, Suriye savaşı. Ne var ki zaten maksatları da böyle bir Suriye’ydi sanırım.

Kan akmaya devam etsin, Suriye Suriyelisizleşmeye devam etsin, boşaltılan alanlar onların kontrol ve teşvikiyle başka unsurlarca doldurulsun. Böylece hem Türkiye’nin nüfuz olarak daha güneye inmesi engellensin, hem enerji koridorlarına hakim olsunlar hem Türkiye nüfus hareketleriyle istikrarsızlaştırılsın hem bölge yeniden şekillensin.

Amaçları belli. İsrail’in güvenliğini sağlamak ve enerji koridorlarına hakim olmak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar