İç kaleyi kim neden yıpratıyor

FETÖ’nün kadrine uğradığı günlerde, “İlker Başbuğ Türkiye demokrasisinden yana tavır almıştır” demiştim

Demiştim de şu anda FETÖ’cülükten hüküm giyen bir gazeteci canlı yayında bana parmak sallayıp, “O tutuklanacak. Hesabı sorulacak” diyerek çok çarpıcı bir iddiada bulunmuştu. İddia meğerse bilgiymiş. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 26’ncı Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ “Terör örgütü yöneticisi olmak”tan bir süre sonra tutuklanmıştı.

İÇ KALENİZ SAĞLAM DEĞİLSE DIŞ POLİTİKANIZ BAŞARILI OLAMAZ

İşte o İlker Başbuğ dün Hürriyet’ten İpek Özbey’e açıklamalar yapmış. Yeni kitabını da anlatmış. İlker Başbuğ röportajın bir yerinde şöyle diyor:

“Mustafa Kemal’in söylediği gibi, iç kaleniz sağlam değilse, dış politikada başarılı olma şansınız yok. Her zaman geçerli bir kuraldır bu… O yüzden bugün de sürekli söylüyoruz. Zor günlerde, ülkenin dış sorunlarla uğraştığı zamanlarda içerideki bütünlük, birlik beraberlik çok önemli.” (21.110.219 Hürriyet)

İlker Başbuğ tam da Barış Pınarı Harekatı’nı yaptığımız bugünlerde “İç kalenin sağlam olması”nın dışarıdaki mücadeleyi güçlendireceğine işaret ediyor, Mustafa Kemal’den örnek vererek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 559 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 482 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 688 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar