FETÖ ile mücadele 40 yıl sürmeli

Hangi veriye dayanarak, “FETÖ’yü temizledik. FETÖ unsurlarını bitirdik” diye başlayan cümleler kuruyorlar anlamış değilim. Daha geçen ay Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) kaç FETÖ zanlısı...

Hangi veriye dayanarak, “FETÖ’yü temizledik. FETÖ unsurlarını bitirdik” diye başlayan cümleler kuruyorlar anlamış değilim. Daha geçen ay Türk Silahlı Kuvvetlerinden (TSK) kaç FETÖ zanlısı gözaltına alındı? Onlarla iltisaklı kaç öğretmen, kaç bürokrat şu anda FETÖ’den soruşturma geçiriyor? Kaçı tutuklandı?

Unutmuş olamayız!

Mart ayı henüz bitmedi ama şu ana kadar 2 binin üzerinde gözaltı var. Bunlardan 623’ü FETÖ kapsamında tutuklandı. Birçoğu adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere salıverildi. Yani soruşturma süreci devam ediyor.

Ancak ne hikmetse bugünlerde “FETÖ’yü temizledik” diyen sesler duyuyoruz.

Hakkını teslim edelim. FETÖ’nün omurgası çökertildi. Hani tabir tam oturuyor, “inlerine girildi”.

Ancak FETÖ ile mücadele öyle bir iki yılda bitecek türden değil. Geçenlerde hatırlatmıştım. Sayın Başbakan’ın 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra Çankaya Köşkü’nde bizlere yaptığı açıklamayı bir kez daha hatırlayın. “Hiç alışık olunmadık bir örgüt ile mücadele ediyoruz” demişti örneğin. “TSK içinde albay seviyesindekilerin yüzde 60-80’i FETÖ’cü” de demişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar