Bir uzak diyar Moğolistan

Ulan Batur Moğolistan’ın Başkenti Ulan Batur’dayız. Başbakan Binali Yıldırım’ın temaslarını takip ediyoruz. Ata yurdundayız. Göktürklerin “dünya durdukça dursun” diye miras...

Ulan Batur

Moğolistan’ın Başkenti Ulan Batur’dayız. Başbakan Binali Yıldırım’ın temaslarını takip ediyoruz. Ata yurdundayız. Göktürklerin “dünya durdukça dursun” diye miras bıraktığı Orhun Abidelerinin, Tonyukuk Abidelerinin hemen yanıbaşındayız. Türk yurtlarından birindeyiz. Moğolistan’dayız.

Ulan Batur’da göreceğiniz her yerde bir Cengiz Han figürü var. Kâh bir heykel, kâh bir gravür olarak karşınıza çıkıyor. Cengiz Han hâlâ Moğollar için en büyük ulusal kahraman.

Dedim ya Türk yurtlarından birindeyiz. Göktürlerin Orhun nehri boyunca egemen oldukları coğrafyada dünya mirası kadar Türk tarihi açısından da büyük değer taşıyan Orhun Abidelerinin yanıbaşındayız.

***

Türkiye ile Moğolistan arasındaki ilişki son dönemde ivme kazanmış. Oysa ilk siyasi ilişkinin 1969 yılında kurulduğu düşünülünce ilişkilerin bugüngünden çok daha ileride olmasını bekliyor insan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar