Ankara’nın 4 gündemi: Güvenli bölge, İdlip, yeni partiler, Ak Parti’de değişim

30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu için cumartesi akşamı Cumhurbaşkanlığı Beştepe Külliyesi’ndeydim. Resepsiyona ilk gidenlerden biriydim ama şaşırtıcı bir şekilde bizden de önce gelenler yabancı misyon şefleriydi.

Büyükelçiler, askeri ataşeler, konsoloslar yerli davetlilerden çok önce Beştepe’deki tören alanındaki yerlerini almışlardı. Saat 19.30 sularındaysa Külliye’nin Havuzlu Bahçesi’nin üst kısmı neredeyse tamamen dolmuştu.

Resepsiyon ile ilgili rutini gazetemiz Yeni Şafak’tan takip etmişsinizdir. Ben sizlere orada görüştüğüm, konuştuğum, kulak kabarttığım hükümet ve devlet adamlarımızdan aldığım bilgileri aktarmak istiyorum.

AKAR: AMERİKA İLE KARŞILIKLI PARMAK ISIRIYORUZ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüşme fırsatımız oldu. Sayın Akar’a Suriye’de Fırat’ın doğusunda Amerika ile atılan adımı sorduk.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın bir cümlesi var ki bu konuda daha önce yaptığı eleştiri ve yorumlarımızın haklılığını teyit eder türdendi.

Akar, Amerikalılarla hala masada olunduğunu. Müzakerenin devam ettiğini ve nihai bir kararın söz konusu olmadığını söyledi.

Hatta sözünün bir yerinde, “Karşılıklı parmak ısırıyoruz. Mümbiç’i her defasında hatırlatıyoruz. Müzakere sürüyor” dedi.

Parmak ısırma yarışması

*Parmak ısırma yarışmasını hatırlatmak isterim. İki rakip karşılıklı oturursunuz. Ve karşınızdaki kişinin işaret parmağını ısırmaya başlarsınız. Karşılıklı ısırma devam ederken kim acıya dayanıklıysa o, yarışmayı kazanır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar