Amerikan rüyası, kabusa dönerken…

2008 küresel krizinde, Amerikan rüyasından uyanmaya başlayan Amerikalılar, bugün kurgu ile gerçek arasındaki farkın zirvesindedir. Rüya kabusa dönmektedir.

Truman Show isimli bir film vardı hatırlarsınız. Hani Jim Carrey’in başrol oynadığı film. Hani şu bir adada doğumundan itibaren yüzlerce kamera ile takip edilen bir genç erkeğin kurgusal hayatını konu alan film. Sonunda kurguya itiraz eden ve adadan kaçmak için bindiği teknenin film setinin perdesine “küt” diye çarptığı filmden söz ediyorum.

Amerikan rüyasını, kabusa çeviren görüntüler başkent Washington’dan geldiğinde Truman Show’daki final görüntüleri geldi aklıma.

Amerikan Kongresi 200 yıl sonra yeniden işgal edildi. Ama bu kez, doğrudan Amerikalılar tarafından işgal edildi. Gerçi kimilerine göre “Taşralı, ne yapacağını bilmeyen ve başkentte ilk kez gelenler” olarak nitelendiriliyorlar… Protestocular Biden’in başkanlığını tescil edecek oturumu dağıttı. Kongre binasını talan etti. Film sahnelerini aratmayacak görüntüler verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 559 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 482 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 688 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar