‘Artık binalar 5+1 olacak’, inşallah

“Artık binalar 5+1 olacak” başlık bir gazetenin ekonomi sayfasından. Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ak Parti’nin son Merkez Yürütme Kurulu toplantında söylediği cümlelerden oluşuyor. Habere...

“Artık binalar 5+1 olacak” başlık bir gazetenin ekonomi sayfasından. Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ak Parti’nin son Merkez Yürütme Kurulu toplantında söylediği cümlelerden oluşuyor. Habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan özetle şunları söylemiş:

“Çevreye duyarlı, kentler olması için çok talimat verdim. Özellikle İstanbul ve Ankara belediye başkanlarını çok uyardım. Maalesef haklısınız efendim demelerine rağmen hiçbir şey değişmedi. Geçmişte, Çevre Bakanlığı’nın da çok ihmali olmuş. İstanbul’daki o binaların tıraşlanması konusunda zamanında çok söyledim. ‘Gereği yapıyoruz’ dediler, ortada bir şey yok. İzinlerle ilgili çok uyarılarım oldu. Ama bakıyorsunuz değişen bir şey yok. Her yerde çok katlı binalar. Şimdi Çevre Bakanımız Mehmet Özhaseki’yle konuştuk. Bundan sonra izni verilecek binaların 4 artı bir olmasını istedim. Tüm Türkiye’de tüm belediyelerde bu sınırlar aşılmasın dedim. Sonra bakan bey bana geldi. Müteahhitlik açısından 4 artı birin kurtarmadığını söyledi. Sonra 5 artı bir olarak anlaştık. İzleyeceğim, bakalım neler olacak? Bunlara bir daha müsaade etmeyeceğim, takipçisi olacağım.”

Son dönemde kötü şehirleşmeye dönük yükselen bir eleştiri var. Bu eleştiriyi yapanların başında da Cumhurbaşkanı Erdoğan geliyor. Daha birkaç hafta önce, “İstanbul’a ihanet ettik. Ben de bundan sorumluyum” demişti hatırlayın.

Ancak şöyle bir gerçeğimiz de var. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son grup toplantısında söylediği artından çıkışta pekiştirdiği bir gerçeklik… “Benim adımı kullanıyorlar” dedi ve ekledi, “Adımı kullananlar sahtekardır, dolandırıcıdır!”

Belediyelerdeki imar değişiklikleri ya da emsal değişiklikleri nasıl oldu? Bir arsaya gökdelen izni çıkarken yanındaki arsaya neden çıkmadı? Kanundaki ya da yönetmeliklerdeki boşluklardan istifade edilerek, bire beş, bire on hatta daha da fazla inşaat nasıl yapıldı? Ruhsatlar nasıl alındı? Ucube binalar nasıl dikildi?

Hepsinin cevabı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yukarıdaki açıklamasında gizli aslında.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Vesselam vesselam vesselam 09 Eylül 2022 | 557 Okunma Cumhurbaşkanlığı seçimi aynı zamanda CHP Genel Başkanlığı seçimine dönüşüyor olabilir mi? 29 Temmuz 2022 | 481 Okunma Merkez ülke Türkiye, “tencere” ve “cep” için içeride de oyun kurmalı 26 Temmuz 2022 | 687 Okunma İstanbul AK Parti İl Teşkilatı 2023 için sahaya iniyor 22 Temmuz 2022 | 405 Okunma Dışarıdan bakınca Türkiye neye denk düşüyor, ah bir bilseler… 19 Temmuz 2022 | 585 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar