İlhan İşbilen, Evyap Ailesi’ne nasıl ve niçin damat oldu?

Geçtiğimiz günlerde, “17 Aralık Soruşturması” kapsamında tutuklananİlhan İşbilen’i, herhalde tanımayan yoktur!.. Adı üstünde; “İşini bilen biri!” Ama, yine de; bilmeyenler...

Geçtiğimiz günlerde, “17 Aralık Soruşturması” kapsamında tutuklananİlhan İşbilen’i, herhalde tanımayan yoktur!..

Adı üstünde;

“İşini bilen biri!”

Ama, yine de; bilmeyenler için kısa bir bilgi verelim:

İLHAN İŞBİLEN KİMDİR?

İlhan İşbilen, 1 Nisan 1946’da Edirne Uzunköprü’de doğdu. 

Babasının adı Muharrem, annesinin adı Kadriye’dir. Sanayici ve işadamı olarak bilinen İlhan İşbilen, İzmir İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi İşletme Bölümü’nü bitirdi. 

İlhan İşbilen, kamu görevlisi olarak birçok kurumda çalıştı.

Aynı zamanda Mehtap Eğitim Vakfı’nın yöneticilerinden biri olan İlhan İşbilen, uzun yıllar Paralel Yapı’nın hakim olduğu Manisa Maliye Muhasebe Yüksek Okulu Genel Sekreterliği, Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreter Vekilliği görevlerinde bulundu. 

Akyazılı Eğitim Vakfı, Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonu’nda Genel Müdür olarak da görev yapan İlhan İşbilen, Asya Finans Ortaklığı ve Bankanın Murakıplığı ve Türkter Tersanesi’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 

BERBERLİKTEN “İMAM”LIĞA!

Peki, Fetullah Gülen ve Paralel İhanet Çetesi ile nasıl tanıştı ve Fetullah Gülen; İşbilen’in hayatında ne gibi önemli bir rol oynadı?..

Fethullah Gülen’in “Meclis İmamı” olduğu öne sürülen ve Paralel Yapı Operasyonu’nda gözaltına alınıp, tutuklanan eski milletvekili İlhan İşbilen, örgütün kurucularını nasıl tanıdığını soran savcıya ilginç cevaplar vermiş!..

İşbilen, örgüt üyelerini traş ettiğini belirtmiş... İlk mesleğinin berberlikolduğunu söyleyen İşbilen, kendisine yöneltilen “Kemalettin Özdemir, Abdullah Aymaz, Zafer Ayvaz, Ahmet Kemerli gibi isimlerin harekete 1970 ile 1986 arasında ışık evleri, dernekler, vakıflar ve gizli örgüt evlerinde başlandığı tespit edildi. Siz bu isimleri tanıyor musunuz”sorusuna şu cevabı vermiş:

“Bu kişiler sadece dükkanıma gelip tıraş olan kişilerdi. Orada tanıştım ve yemek organizasyonlarına katıldım.”

İlhan İşbilen’in “Savcılık’ta verdiği ifade”ye göre;

FETÖ lideri Fetullah Gülen’in emriyle oluşturulan 12 kişilik bir heyet, 31 Ağustos 2015 tarihinde, Faruk adlı bir kişinin liderliğinde önce Zaman Gazetesi’ne, ardından TUSKON’a, sonra da Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’na götürüldü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Medya... Etik-Tetik, İğne-Çuvaldız meselesi 15 Ocak 2016 | 2.158 Okunma İlhan İşbilen, Evyap Ailesi’ne nasıl ve niçin damat oldu? 20 Aralık 2015 | 4.898 Okunma 500 Milyar Dolar’ını kaybeden, egemenliğini de kaybeder! 09 Aralık 2015 | 2.700 Okunma Bakmayın “Bilâl” dediklerine... Asıl düşmanları “Hilâl”! 27 Ekim 2015 | 3.243 Okunma Deliller uydurma, belgeler sahte... Madımak, Derin Proje! 04 Temmuz 2015 | 2.492 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar