Ekonomi rotasında ilerliyor

Hürriyet yazarı Hande Fırat bu hafta 'Ekonomi rotasında ilerliyor' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Dünyada ve Türkiye’de bitmeyen, dinamik olması bir yana belki de yorucu bir gündem var.

İsrail’in Gazze’deki katliamı aynı zamanda Ortadoğu bir bataklığa mı sürükleniyor sorusuyla bölgesel savaş endişesini de beraberinde getiriyor. Bununla birlikte Türkiye’de CHP’de 13 yıl sonra gelen genel başkan değişikliği, yaklaşan yerel seçimler, yüksek mahkemeler nezdinde başlayan tartışma ile hükümetin yeniden ağrılık vermeye çalıştığı anayasa değişikliği meselesi var. Tüm bu gündem maddelerinin yanında kendi yolunda yürüyen ekonomi yönetiminin duruşu ise eminim bazılarının dikkatini çekiyordur.

EKONOMİ YÖNETİMİ KENDİ PROGRAMINI KESİNTİSİZ UYGULUYOR

- Faiz yükselir mi, PPK bu sefer durur mu, altınithalatına kota mı olur, cari açık için alınan önlemler yeterli olur mu, bu ortamda yabancı yatırımcılar ya da ülkelerle görüşme mi yapılır ya da bu tedbirlerle işsizlik çok yükselir mi eleştiri ve yorumlarına bakmadan ekonomi yönetimi kendi programını kesintisiz uyguluyor.

- Kasıtlı eleştiri ya da yaşanan olaylara aldırış etmeden belirlenen reçete uygulanıyor.

- Dün açıklanan eylül ayı cari dengedeki 1.9 milyar dolarlık fazla ile altın hariç 3.2 milyar dolarlık fazla atılan adımların doğru hesapladığını ve sonuç alınmaya başladığını gösteriyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bu gelişmeyi de, alınan tedbirlerin son iki ayda cari dengede 7.3 milyar dolarlık iyileşme sağladığı değerlendirmesiyle kamuoyuyla paylaştı. Telefon harcından iç tüketimi yavaşlatmaya yönelik vergi artışlarına kadar atılan adımların sonuçları enflasyon başta olmak üzere Orta Vadeli Program’da yer alan tahmin ve hedefler için umutları güçlendirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanata sığınmak ve Devriamber 26 Nisan 2024 | 119 Okunma Atatürk’ten Meclis’e çocuklara, siyasilere dikkat çeken öğütler 23 Nisan 2024 | 74 Okunma Sonradan söylenebilen ‘kontrollü krizin’ yaygın savaşa dönme ihtimali 16 Nisan 2024 | 241 Okunma Erdoğan’ın yeni yol haritası arası 05 Nisan 2024 | 656 Okunma Seçime giderken... 29 Mart 2024 | 409 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar