Dünya ve Türkiye liderlerinin kişilik analizleri

Hürriyet Gazetesi Yazarı Hande Fırat'ın bugünkü (07.06.2022)''Dünya ve Türkiye liderlerinin kişilik analizleri'' başlıklı yazısı.

Sevgili okurlarım, özellikle İsrail ve ABD’de bazı okullarda çocukların karakter analizleri yapılarak ileride meslek seçimine yardım ediliyor. Diğer yandan büyük şirketler hatta bazı siyasi partiler de görevlendirme ve atama yapmadan önce kişilik analizi yaptırıyor.

Türkiye’de bu analizi yapan AyThink Gelişim Kurucuları Aykut Açkalmaz ve Yasin İkizoğlu ricam üzerine şu an çok konuşulan bazı dünya liderlerinin ve Türkiye’deki liderlerin kişilik analizlerini yaptılar. İlgi çekici analizlere geçmeden önce bazı tespitlerini sizlerle paylaşayım:

Liderin kişilik stilini bilmek, önceden oluşabilecek tüm iletişim kazalarının, yanlış anlaşılmaların en aza inmesini sağlayacaktır.

Bir lider bazen başka ana kişilik özelliğinin yanı sıra başka kişiliklerin özelliklerini de taşıyabilir.

PUTİN, TRUMP DOMİNANT LİDERLER

Aykut Açkalmaz ve Yasin İkizoğlu’nun analizine göre dominant karakterlerin başında Trump ve Putin geliyor. Özellikleri şöyle:

“Dominant liderler daha otoriter bir liderlik tarzını tercih ederler, ideal olarak her şeyden onlar sorumlu ve tam kontroldedirler. Yüksek hedef koyarlar ve sadece sonuca odaklanırlar, onlar konuşur ve ekiptekiler sadece dinler.

Sorumluluğu paylaşmazlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sanata sığınmak ve Devriamber 26 Nisan 2024 | 99 Okunma Atatürk’ten Meclis’e çocuklara, siyasilere dikkat çeken öğütler 23 Nisan 2024 | 74 Okunma Sonradan söylenebilen ‘kontrollü krizin’ yaygın savaşa dönme ihtimali 16 Nisan 2024 | 238 Okunma Erdoğan’ın yeni yol haritası arası 05 Nisan 2024 | 656 Okunma Seçime giderken... 29 Mart 2024 | 408 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar