Daha 17 mi? Sorun sadece bu mu?

Hürriyet yazarı Hande Fırat bu hafta 'Daha 17 mi? Sorun sadece bu mu?' başlıklı yazısında geçtiğimiz günlerde Atatürk'ün fotoğrafına uygunsuz hareketlerde bulunan 17 yaşındaki lise öğrencisini kaleme aldı.

Kimine göre 17 yaşında bir çocuk tutuklanmamalı. Kimine göre tutuklanmasından daha doğal bir şey yok.

Allah aşkına, mesele sadece tutuklanıp tutuklanmamasından mı ibaret? Önce şunu söyleyeyim, hukuk kuralları herkes için geçerlidir, geçerli de olmalıdır. Hukuk işlemelidir nokta. Ancak konunun sadece “tutuklanmalı, tutuklanmamalı, rehabilite edilmeli” boyutuyla tartışılması, bana sorarsanız fazlasıyla sığ! Bununla sınırlı kalan bir tartışma “sorunun” büyüklüğünü de gerçekliğini de örtüyor. Atatürk’e resmiyle ve çok ama çok çirkin bir şekilde hakaret eden 17 yaşındaki gencin videosunu izlemeyenler, önce bir açın, izleyin!

HER ŞEYDEN ÖNCE AHLAKI ÖĞRENMEMEK!

* Görüntüler tek kelimeyle çirkin ve ahlaksız. Güzel ahlakı, iyi ahlaklı olmayı öğrenmekte olduğunu varsaydığımız bir gence asla ve asla yakışmıyor.

* Bu hakaretin Atatürk’e yapılması konunun bir boyutu. Bu gencimiz bugün o sınıfta Atatürk, silah arkadaşları ve O’na ve onlara inanmış bir millet sayesinde okumakta olduğunu öğrenmiştir değil mi? En azından öğretilmiş olduğunu düşünüyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail ve MOSSAD, MİT’ten yardım istediğiniz günleri hatırlıyor musunuz 08 Aralık 2023 | 538 Okunma Erdoğan’ın ‘MOSSAD’ iddialarına yanıtı: Bedelini çok ama çok ağır öderler 07 Aralık 2023 | 723 Okunma Ekonomideki gelişmeler 05 Aralık 2023 | 589 Okunma Şampiyonlar ligi ve Mars’ta şube 01 Aralık 2023 | 278 Okunma Para nerde? 28 Kasım 2023 | 1.402 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar