Sivil anayasa yolunda ilk iş…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da yaptığı konuşmada “Bu ülkenin tüm sivil insanlarını kucaklayan yeni, sivil, özgür bir anayasa yapalım. Bu çağrım 85 milyonun...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da yaptığı konuşmada “Bu ülkenin tüm sivil insanlarını kucaklayan yeni, sivil, özgür bir anayasa yapalım. Bu çağrım 85 milyonun tamamınadır.” dedi.

Erdoğan’ın çağrısını öpüp başımın üstüne koyuyor ve sivil anaysa yolunda ilk iş olarak milletvekili ve cumhurbaşkanı yeminini değiştirmeyi teklif ediyorum.

Çünkü anayasadaki mevcut yemin metinleri, milletvekillerini ve cumhurbaşkanını resmî ideolojiye (“Atatürk ilke ve inkılaplarına”) bağlılık bildirmeye zorlayarak, sivilliğin tabiatına aykırılık teşkil ediyor.

Resmî ideolojiye bağlılık bildirme şartı korunursa, yapılacak “sivil anayasa”nın sivilliği yalan olur.

***

20 Haziran 2011’de Yeni Şafak’ta, milletvekili seçilen Altan Tan’ın "Yeminle benim sorunum var... Bir anayasal zorunluluk olursa yemin edeceğim, sonra da Allah'tan özrü dileyeceğim" şeklindeki açıklaması üzerine, “Altan Tan’ın haklı isyanı” başlıklı bir yazım çıkmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu mudur? 15 Nisan 2024 | 4.189 Okunma Ne diyordu David Tonoyan? 25 Mart 2024 | 935 Okunma Nüfusumuz erimeye yüz tutarken 12 Şubat 2024 | 917 Okunma Amerika Bölünmüş Devletleri 29 Ocak 2024 | 1.460 Okunma Fahreddin Paşa Sokağı 01 Ocak 2024 | 1.026 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar