Yeni bir sayfa şart

Karşılaşma öncesinde Fatih Terim'in yaptığı basın toplantısı aslında günün de özetiydi. Herkesin aklında Kosova'ya karşı ne yapacağımız değil, maç bittikten sonra neler...

Karşılaşma öncesinde Fatih Terim'in yaptığı basın toplantısı aslında günün de özetiydi. Herkesin aklında Kosova'ya karşı ne yapacağımız değil, maç bittikten sonra neler konuşulacağı sorusu kalmıştı. Arda Turan'ın 60 yaşını geçmiş duayen bir gazeteciye saldırısı sonrasında takımın nasıl etkileneceği ve bu depremin yeni sezonun yapılanmasında nasıl bir dinamik yaratacağı herkesin aklını kurcalıyordu.
Kosova'yı Antalya'da da zar zor yendik.
Arda Turan da sahadaydı. Üstelik Fransa sonrasındaki ilk maçıydı. Bu kez 4 isabetli şutla 4 gol yaratan bir performansla bitirdik maçı... Arda yoktu, arkadaşları vardı. Maçın kilidini Cengiz Ünder açtı. Bir gol, bir asistle takımı rahatlattı, Kosova takımını önde oynamaya zorladı, kalecilerinin de sakatlanmasıyla birlikte pusuya yatan orta sahamız gereğini yaptı.
Sezon sonunda oyuncuların mental yorgunluğunun üstüne kağıt üstünde kolay görünen tüm maçlar aslında hep problem yaratır. Millilerimizi daha dikkatli, daha hırslı oynamaya zorlamak için ekstra gelişmeler gerekiyordu. Bu da eskilerden değil, yenilerden (Cengiz) geldi. Oyun beklenen sertliğin de kalitenin de çok altındaydı.
Tabelayı tecrübe ve hatalar belirledi.
Attıklarımızda da yediğimizde de beceriden önce o anın yanlışları rol oynadı. Hepsi bir tarafa, ipleri gene elimize veren kalan maçlarımızda alacağımız skorla kaderimizi kendimizin belirleyeceği ortamı oluşturduk.
Bu futbol elbette bize yetmez ama dünün şartlarında en iyisi buydu.
İki isabetli şutumuzun olduğu Finlandiya'ya iki gol attık, 90 dakikadaki dört isabetli şutla da Kosova'yı geçtik. Şans rüzgarı da arkamızda yani...
Ancak kamuoyu desteğini ciddi şekilde kaybeden, sempatiklikten uzaklaşan bir milli takım ortamı var. Bizi biz yapan omuz omuza, kol kola vererek yürümemiz... Eğer tribünler olarak veya sokaktaki insan, formayı giyenler-yönetenlerle ilgili olumsuz düşünmeye başlamışsa bu sinerji kaybı ağır bir faturayı da beraberinde getirir. Nasıl derlenip toparlanacağız, bilemiyorum ama yeni bir sayfa veya yeni bir vizyon ile kucaklaşmamız, birbirimize sarılmamız şart. Önyargılardan arınıp "yeniden" diyecek bir ortam, bir takım ve bir lider bulmalıyız.

Millilerimizi daha dikkatli, hırslı oynamaya zorlamak için ekstra gelişmeler gerekiyordu. Bu da eskilerden değil, yenilerden (Cengiz) geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
F.Bahçe’nin kulübesi yetersiz kaldı! 19 Nisan 2024 | 367 Okunma Zor günler kahramanlar ister 15 Nisan 2024 | 149 Okunma Analizler! 12 Nisan 2024 | 99 Okunma Neresini tutsanız elinizde kalıyor! 08 Nisan 2024 | 235 Okunma İronik maç 04 Nisan 2024 | 159 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar