Koeman ilaç olur mu?

Cocu'nun gidişinin ardından göreve gelen yardımcısı Erwin Koeman, bir haftada üç maç yönetti; derbiyi deplasmanda berabere bitirdi, Kadıköy'deki ikisini kazandı. Derbinin özel şartlarını bir kenara koyarsak...

Cocu'nun gidişinin ardından göreve gelen yardımcısı Erwin Koeman, bir haftada üç maç yönetti; derbiyi deplasmanda berabere bitirdi, Kadıköy'deki ikisini kazandı. Derbinin özel şartlarını bir kenara koyarsak, içerdeki Anderlect maçının tamamında, Alanyaspor karşısında ise ikinci 45'te 'dayak' yedi. Ama kazandı.
Maçları değiştiren Valbuena'dır, onu oynatan ise Koeman... Yani karşımızda Advocaat'ın analitik zekasını hatırlatan ve doğru sonuç için hesap yapan bir teknik adam var. Eğer kısa bir yol ve baş ağrısının azalması isteniyorsa, Koeman ile devam edilir. Peki; sorunları çözer veya beklentileri karşılar mı?
Cocu'dan pozitif oyun ve gençlere değer katması isteniyordu. Takımı yönetemedi, beklenenleri karşılamadı ve arkasında da bir düzen bırakmadı.
Koeman'ın bu konudaki fikirlerini veya planlarını henüz bilmiyoruz.

***
?
Başkan Ali Koç ve ikinci başkan Semih Özsoy, eğer 'devam' diyeceklerse, Koeman'ın planını dinleyip, kendilerini ikna etmesini sağlamalı. Ancak onların da elleri kolları bağlandı, hareket alanları kısıtlandı. Çünkü düşme hattından yeni uzaklaştı Fenerbahçe ve artık iyi oynama lüksü yok. Kazanmak, puan toplamak zorunda.
Belirttiğimiz gibi; Anderlecht topu almış Kadıköy'de, Fenerbahçe mücadele etti. Alanyaspor oyunu tek kale yaptı, takım sonuna kadar gol yememeye uğraştı. Bundan sonrasında da aynısını yapmak zorundalar. Çünkü sistemleri de yok, oyuncu becerisi de sınırlı.
Ama bu dönemi, genç oyuncuları gruba katarak, onları ilk 11'in parçası haline getirerek ve yenilenmeyi geliştirerek sürdürebilirler.
Camiya bunları anlatsınlar, taraftarın desteğini alsınlar, ondan sonra da baskıyı azaltıp, yollarına devam etsinler.

GÜNEŞ'İN BAŞARISI
Sezona başlarken transfer masasında yöneticilerine, "Önce takımdakilerin parasını verin.
Oyuncu istemiyorum" diyen, aklı başında tek adam Şenol Güneş. Takımı temmuzda topladığında Cenk 6 ay önce gitmişti. Tosic, Talisca ve Fabri de ayr...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Zor günler kahramanlar ister 15 Nisan 2024 | 149 Okunma Analizler! 12 Nisan 2024 | 98 Okunma Neresini tutsanız elinizde kalıyor! 08 Nisan 2024 | 235 Okunma İronik maç 04 Nisan 2024 | 158 Okunma F.Bahçe Başkanı Ali Koç “Bir tek oyuncumuza ceza veremezler” dedi ve ekledi: Ceza alırsak vebaline katlanırlar 28 Mart 2024 | 545 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar