F.Bahçe’nin sorunu

Aziz Yıldırım'ın yıpranması ve yıpratmasıyla birlikte tribünlerden kaçanlar, Ali Koç ile geri döndü ama eski mantaliteden ve kibirden vazgeçmeyerek. Kulüp UEFA kelepçesine girince kredilerle transfer yapma...

Aziz Yıldırım'ın yıpranması ve yıpratmasıyla birlikte tribünlerden kaçanlar, Ali Koç ile geri döndü ama eski mantaliteden ve kibirden vazgeçmeyerek. Kulüp UEFA kelepçesine girince kredilerle transfer yapma imkanları kalmayınca, kadro kalitesi hızla düştü. O yüzden geçen sene Aykut Kocaman geldi takımın başına, transfer yapma imkanı olmayan bu takımdan en yüksek verimi alsın diye. Yoksa en iyi iki oyuncusu (Kjaer ve Lens) gitmiş, üstüne koyamamış bir kadroya kim gelirdi? Aykut Hoca, sahadakileri hala Fenerbahçe kalitesinde sananlarla mücadele etti. Yolunu şaşırdı. Doğruyu buldu ve ikinciliğe kadar taşıdı takımı. Beğenmediler sahadaki oyunu. Ali Koç da beğenmiyordu, daha iyisini yapsın diye Comolli'yi getirdi, o da Cocu'yu... Ama şartlar değişmemişti ki... Transferlerle takım kalitesi yükselemeyeceğine göre, çalışarak bir sisteme oturması lazımdı. Hücum oynamayı, forvet sayısı ile ifade edebilen bir teknik adam Cocu. Ancak bu kadro kalitesi ne önde oynayacak kadar fizik gücüne sahip, ne de yeteneğe... Muhtemelen "yapın" diyor ama, yapamıyorlar ki... Ali başkan "uyum" masallarına kanmasın artık. Bu kadro ile hayallerdeki oyun olmaz, bu hoca ile bu kadro sorunları aşamaz.

Cocu'nun hayalleri!
Başakşehir maçı golsüz bitip, takımlar soyunma odasına döndüğünde, Phillip Cocu ve ekibinin beraberlik için mutlu olduklarını anlattılar bana. Teknik açıdan veya gündeme baktığınızda haklı da olabilir. Ama gerçek şu; kendi sahanda, şampiyonluktaki rakibine puan kaybetmeyi, stratejik kayıp olarak görmüyorsa bir teknik adam, zaten o kadroyu yukarı götürmek için enerji de üretemez. Krizleri tarif ederken bir çok argüman kullanılabilir. 9 maçta 6 gol atan bir takımı eleştirirken, "Ama üç maçtır gol yemiyoruz" diyenler de çıkabilir. Hani kongre öncesindeki buluşmalarda, Ersun Yanal'ı isteyen üyeye, "Benim hayallerimi anlamamışsınız" dedi ya Ali Koç; Cocu da anlamamış onu...?

Lider ama nasıl
Geçen hafta yayıncı kuruluşun, ofansif rakamlarla dört takımı karşılaştırmasını izledim. Sivasspor vardı ama lider olmasına rağmen Galatasaray hiçbirinde ilk üçte değildi. Bu kadar verimsizlikle, lider kalmak birbiriyle örtüşmeyen bir durum. Sonra 9 maçta atılan 17 golün 11'inin iki maçta (Alanya-Kasımpaşa) atıldığını tespit edince, kalan 7 maça "6 gol" kalıyor ki; Fenerbahçe ile aynı. Sanırım Fatih Hoca'nın, oyuncu performansına endekslediği atak planlarını değiştirip, set düzeni üretmesinin zamanı geldi.

Görüş-me
Fenerbahçe'de topun ağzına yerleştirilen üç Türk hoca, başkan Ali Koç ve yardımcısı Semih Özsoy ile beş saate yakın görüştüler. Anlamsız bir şekilde bu toplantı gizlendi, Rıdvan Dilmen haberi aldığında da bir açıklama yapmadılar. Bu konuşma için geç kalınmıştı aslında. Sonucu ne olursa olsun. Ama başkan Koç'un yapması gereken bir görüşme daha var; Müjdat Yetkiner... Fenerbahçe formasını en fazla giyen, efsane bir oyuncu ile "Bana küfür etti" diyerek yolları ayırdı başkan. Ancak Müjdat Hoca tam tersini söyledi hep. Seçimde yollar ayrı düşmüş, rakip olmuş olabilirler. Ama Ali başkan kendisine iletilenleri bir kenara itip, Müjdat Kaptan'ın gözüne bakarak, "Bana küfür ettin mi?" diye sormalı. İki taraf da bunu hak ediyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
F.Bahçe Başkanı Ali Koç “Bir tek oyuncumuza ceza veremezler” dedi ve ekledi: Ceza alırsak vebaline katlanırlar 28 Mart 2024 | 513 Okunma Arda’nın girişiyle kalite yükseldi 23 Mart 2024 | 117 Okunma Helal olsun vazgeçmeyenlere 18 Mart 2024 | 461 Okunma Yunanistan’da bitecek yolculuk 15 Mart 2024 | 174 Okunma Kartal planı farketti 11 Mart 2024 | 474 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar