Önce Aboubakar show, sonra telaş ve kabus

Hürriyet yazarı Güntekin Onay bu hafta 'Önce Aboubakar show, sonra telaş ve kabus' başlıklı yazısını kaleme aldı. Beşiktaş, Lugano karşısında ilk 35 dakika hiç pozisyon üretemedi. Bunun 2 tane nedeni var: ilki, pas grafiğinde topun çok yavaş dolaştırılması.

Beşiktaş, Lugano karşısında ilk 35 dakika hiç pozisyon üretemedi. Bunun 2 tane nedeni var: ilki, pas grafiğinde topun çok yavaş dolaştırılması.

İkinciyse rakip savunmayı genişletecek veya boşluk yaratacak topsuz koşuların yapılmaması.

Cenk Tosun tartışmasız bir şekilde harika bir bitirici. Ama çok statik oynuyor, çizgiye rakip beki çekmiyor. Savunma arkasına koşu yapmıyor.

İLK İSABETLİ ŞUT 35. DAKİKADA RACHID GHEZZAL'DAN GELDİ

Cenk Tosun’un bu hareketsiz oyunu yüzünden de o 3’üncü bölgede bir sıkışıklık yaşanıyor. Ayrıca da Arthur Masuaku, Cenk’in bu oyunundan dolayı hücuma çıkamıyor. İlk yarıda 35’de Rachid Ghezzal ile ilk isabetli şut geldi.

Beşiktaş o hücumda savunmadan itibaren ilk kez topun hızını ve tempoyu artırdı. 2 dakika sonrasında da yine tempolu pasla hızlı oynayınca Vincent Aboubakar’ın golüyle öne geçtik. İkinci yarıda Şenol Güneş, Cenk’ten kaynaklanan sorunu görüp Milot Rashica ile başladı. Aboubakar’ın harika golüyle de fark 2’ye çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beşiktaş hak etti 04 Mayıs 2024 | 97 Okunma Fenerbahçe oyun farkıyla kazandı 28 Nisan 2024 | 93 Okunma Fernando Muslera ve özgüven 27 Nisan 2024 | 272 Okunma Fenerbahçe ağır yaralı 23 Nisan 2024 | 2.635 Okunma Beşiktaş’ın üzerinden bir yük kalkmış 20 Nisan 2024 | 156 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar