Bu kalite ve tecrübe kazanmalıydı

Hürriyet gazetesi yazarı Güntekin Onay bu hafta 'Bu kalite ve tecrübe kazanmalıydı' başlıklı yazısında UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçı olan Galatasaray-Kopenhag maçının ayrıntılarını kaleme aldı.

Gerçekçi olmak gerekirse 2-2 G.Saray için iyi bir skor olmadı.

Bir Şampiyonlar Ligi maçına bundan daha iyi bir başlangıç yapılamazdı. Galatasaray, baskılı, agresif ve hareketliydi. Ön alanda yapılan pres ile ilk 25 dakika Kopenhag savunmasını bunalttılar. Ancak 2 kez İcardi, 3 kez de Kerem Aktürkoğlu ile yakalanan fırsatlardan gol çıkmadı.

Hadi İcardi’nin pozisyonlarında yanında rahatsız eden bir savunmacı vardı ama Kerem, defalarca attığı gollük pozisyonlarda, uygun durumda sakin kalamadı ve net gol vuruşlarını yapamadı. Bu kadar iyi oynarken böyle bir maçta yakaladığın fırsatları değerlendireceksin. Kopenhag’ın ilk golünde Muslera gibi deneyimli bir kalecinin kısa düşen lob pası kabul edilemez bir hataydı. Bu seviyelerde bu hataların faturası ne yazık ki ağır oluyor.

OKAN BURUK’TAN MESAJ

İkinci yarıya da gereken kararlılık ve baskıyla başlayamadık. Fiziksel olarak daha üstün olan Kopenhag, tehditkar hücumlar yaptı ve savunma arkasında bırakılan boşluğu iyi kullanıp ikinci golü buldu. Bu golde de kaptan Muslera gereksiz yere kaleye boşaltıp kenara doğru çıkmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Beşiktaş hak etti 04 Mayıs 2024 | 103 Okunma Fenerbahçe oyun farkıyla kazandı 28 Nisan 2024 | 93 Okunma Fernando Muslera ve özgüven 27 Nisan 2024 | 272 Okunma Fenerbahçe ağır yaralı 23 Nisan 2024 | 2.635 Okunma Beşiktaş’ın üzerinden bir yük kalkmış 20 Nisan 2024 | 156 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar