Bayern’e yenilmek doğal, kafa kafaya oynamak olay

Hürriyet yazarı Güntekin Onay bu hafta 'Bayern’e yenilmek doğal, kafa kafaya oynamak olay' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Münih’te ilk 45 dakika her bölgede rakibe baskı yapan bir G.Saray vardı.

Münih’te özellikle ilk 45 dakika, Okan Buruk’un maç öncesinde ifade ettiği üzere cesur ve sahanın her bölgesinde baskı yapan bir Galatasaray gördük...

Bayern Münih gibi dev bir rakibe teslim olmayan ve inisiyatif bırakmayan sarı kırmızılılar, agresif savunmanın ötesinde ‘fazlasıyla tehditkâr’ hücumlar yaptı.

Kadro değeri 950 milyon Euro’yu aşan, bu seviyeleri oynamaya alışkın, tecrübeli ve disiplinli Bayern Münih’e karşı Allianz Arena’da böyle oynamak hiç de kolay değil. Bayern fırsatlar buldu ama karşısına öncelikle Fernando Muslera çıktı. Sakatlığı nedeniyle oynayıp oynamayacağı son dakikaya kadar belli olmayan Uruguaylı kaleci, en az 3 tane karşı karşıya pozisyonda rakiplere gol izni vermeyerek Galatasaray’ı ayakta tuttu.

İkinci yarıda da ezilen bir Galatasaray görmedik. Bayern Münih, tüm dünyanın da kabul ettiği üzere tehlikeli ve hızlı bir takım ama sarı kırmızılılar asla teslim olmadı. Galatasaray’ın birkaç maçtır sezon başındaki temposundan çok uzak olduğu bir gerçek. Davinson Sanchez, Lucas Torreira ve Sacha Boey dışındaki oyuncularda gözle görülür bir performans düşüklüğü söz konusu. Sezona erken başlayan ve birbiri ardına zorlu maçlar oynayan sarı kırmızılı futbolcuların şu dönemde böyle bir gerileme olmasını normal karşılamak lazım.

BAKAMBU’NUN GOLÜ ÇOK DEĞERLi 

Bu tip durumlarda teknik heyete düşen en önemli görev, yedek oyuncuları hazır tutmaktır. Bir süredir ortalarda görünmeyen Cedric Bakambu’nun attığı gol ve sergilediği oyun bu bakımdan son derece değerli.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Fenerbahçe oyun farkıyla kazandı 28 Nisan 2024 | 93 Okunma Fernando Muslera ve özgüven 27 Nisan 2024 | 272 Okunma Fenerbahçe ağır yaralı 23 Nisan 2024 | 2.635 Okunma Beşiktaş’ın üzerinden bir yük kalkmış 20 Nisan 2024 | 156 Okunma Bu hiç olmadı, turu altın tepside sundu 19 Nisan 2024 | 523 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar