Simav, jeotermal enerjide ilerliyor

DEĞERLİ dostlar, bugün ülke gündemini değerlendirme yerine, yaşadığım ilçe Simav'ın Belediye Başkanı Süleyman Özkan'la yaptığım söyleşiyi yayınlıyorum. Lakin söyleşiye...

DEĞERLİ dostlar, bugün ülke gündemini değerlendirme yerine, yaşadığım ilçe Simav'ın Belediye Başkanı Süleyman Özkan'la yaptığım söyleşiyi yayınlıyorum. Lakin söyleşiye geçmeden önce, Sayın Belediye Başkanıma çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü kendisi bizi; gerek yeşiliyle, gerekse nefis organik yiyecekleriyle ünlü bir mekânda ağırladı. Sayın Başkan'ın ağırladığı mekânda masaya konulan ekmeğin unu bile işletme sahibi tarafından övütülüyor desem, herhalde mekânda yenilenlerin ne kadar doğal ve ne kadar organik olduğu anlaşılır.

-Sayın Başkanım, söyleşiye görev sürenizin kısa bir değerlendirmesini alarak başlamak istiyorum.

Sayın Avcıoğlu, ben göreve geldiğim 30 Mart 2014'ten itibaren, Simav'da sorunların üzerine sorun ekleme yerine, sorunları ortadan kaldırarak ilerleme stratejisini uyguladım. Örneğin, göreve geldiğimde ilçemde, yılan hikâyesine dönmüş bir hastane yeri sorunu vardı. Biz yönetim olarak, ilk Meclis Toplantımızda bu sorunu ortadan kaldırarak hastane inşaatının başlamasına imkân sağladık. Hamdolsun, 11 Aralık itibariyle hemşerilerim beş yıldızlı otel konforunda hastane hizmeti almaya başladılar.

-Sayın başkan, Simav Belediyesi’nin bütçesi, hizmetler için yeterli geliyor mu?

Güngör Bey siz de biliyorsunuz, Simav Belediyesi'nin bütçesi birçok ilçe belediyesinin bütçesinden daha büyüktür. Bütçedeki bu büyüklük belediyenin hizmet verirken edindiği gelirlerden oluşmaktadır. Jeotermal hizmeti, kaplıca hizmeti bunlardan bir kaçı… Tabii hizmet verirken oluşan maliyetler de bütçenin önemli bir kısmını kaplıyor. Yani bizim bütçemiz bir yatırım bütçesi değil. Dolayısıyla, Simav’da büyük yatırımlar yapmak için borçlanmak gerekiyor. Meselâ, biz görevi önceki yönetimden 36 milyon TL. borçla devraldık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Alın F35'lerinizi başınıza çalın 02 Eylül 2018 | 7.402 Okunma Sen Soylu'nun tırnağı bile olamazsın 31 Ağustos 2018 | 10.089 Okunma Bankaları uyarıyorum 29 Ağustos 2018 | 7.484 Okunma Şu lekeyi temizle bakalım Muharrem 26 Ağustos 2018 | 6.575 Okunma Siz milletimizin heyecanına kurban olun 23 Ağustos 2018 | 7.724 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar