Ünlüler bölgeye...

GÜNEYDOĞU için çok gerçekçi bir söylem: “Güvenlik olmadan çözüm olmuyor ama çözüm sağlanmadan da bu işin içinden çıkılmıyor.”...

GÜNEYDOĞU için çok gerçekçi bir söylem:

“Güvenlik olmadan çözüm olmuyor ama çözüm sağlanmadan da bu işin içinden çıkılmıyor.” (*)

.......................

Gerçekten...

Güvenlik sağlanmadan çözüm sürecinin geldiği yer işte ortada.

Süreç boyunca -iktidar sözcülerinin de dile getirdikleri gibi- PKK şehirleri silah, patlayıcı, mühimmat deposu haline getirdi. Hendeklerin bir kısmı daha o zamanlar kazılmaya başlanmıştı.

PYD’nin sokak savaşlarında deneyim kazanan PKK kadroları Güneydoğu şehirlerine gelmiş, PKK’nın gençlik yapısına eğitim vermişti.

Gene iktidar sözcülerinin de belirttiği gibi, güvenlik güçleri bu hazırlıkları valilere bildiriyor ama -sürece zarar vermemesi için- bir göz kapatılıyormuş.

Ayrıca...

PKK şehirlerin nerelerinde kendini güçlü hissediyorsa vergi salmış, işadamlarından haraç toplamış, kendince mahkemeler kurmuş.

Çözüm süreci çökünce neler olduğu, ortada.

Sadece “çözüm müzakereleriyle” olmuyor.

........................

Eğer sürecin daha başında ilan edildiği gibi PKK’lılar silahlarını bırakıp Türkiye sınırından çıkıp gitselerdi, çözüm süreci çok daha sonuca odaklı yürürdü.

O tarihte devleti yönetenlerin açıklamalarını hatırlayın...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Netanyahu ve Samson sendromu 19 Mayıs 2024 | 117 Okunma Yüce iddia 17 Mayıs 2024 | 155 Okunma Aranıyor Yahya Sinwar 15 Mayıs 2024 | 206 Okunma 1 milyon Knesset’i kuşatırsa... 12 Mayıs 2024 | 120 Okunma Gizli anlaşma 10 Mayıs 2024 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar