Tuzağa ‘emniyet kemeri’

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş açıkça “AK Parti’ye bir Bahçeli tuzağı” uyarısında bulundu.Tuğrul Türkeş MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in oğludur. MHP...

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş açıkça “AK Parti’ye bir Bahçeli tuzağı” uyarısında bulundu.
Tuğrul Türkeş MHP’nin kurucusu Alparslan Türkeş’in oğludur. MHP -eski- milletvekilidir. MHP kongresinde Bahçeli’nin genel başkanlığına rakip adaydı.


Yani...
Devlet Bahçeli hakkında yeterince “bilgi” birikimine sahiptir.
Bu özellikleriyle “Bahçeli tuzağı” söylemi önemsendi, siyaset gündeminin ilk sıralarında yer aldı.
Tartışılmakta.
..........................
Türkeş’in dikkat çektiği şey zaten herkesin kafasında belirmiş olan soruydu.
l “Başkanlık sistemi gündemden kalkmışken, durup dururken Bahçeli neden -AK Parti başkanlık sitemi için anayasa değişikliğini Meclis’e getirsin, aklımıza yatarsa destekleriz. Referanduma gidilir, kararı halk verir- çıkışını neden yaptı?”
Bir sürü yorum sıralandı.
l “Kendisine başkan yardımcılığı istiyor.”
l “Kurulacak hükümette MHP’li bakanların bulunmasına oynuyor.”
l “AK Parti’nin 330 sandalyeyi elde etmek için erken seçime gitmesini önlemek amacıyla Bahçeli bu desteği vaat etti. Çünkü kamuoyu araştırmaları bir erken seçimde MHP’nin barajı aşamayacağını gösteriyordu.”
l “MHP Genel Başkanlığını Meral Akşener’e kaptırmasını önleyen süreci için manevi borcunu ödüyor.”
H H H
Bunlar benim iddialarım, yorumlarım değil.
Siyaset gündeminde hiç yokken ve de “başkanlık sistemi” ile ilgili bir soru bile kendisine yöneltilmemişken, Devlet Bahçeli’nin “Meclis’e getirin, destekleriz, referandumda kararı halk verir” çıkışını neden yaptığı sorusu cevapsız kalmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Netanyahu ve Samson sendromu 19 Mayıs 2024 | 117 Okunma Yüce iddia 17 Mayıs 2024 | 155 Okunma Aranıyor Yahya Sinwar 15 Mayıs 2024 | 206 Okunma 1 milyon Knesset’i kuşatırsa... 12 Mayıs 2024 | 120 Okunma Gizli anlaşma 10 Mayıs 2024 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar