Soğuk Duş

Ve Başkan Trump “Rakka operasyonu için SDG’ye (Suriye Demokratik Güçleri) ağır silahlar verilmesi kararını” imzaladı.Cumhur-başkanı Erdoğan’la yüz yüze görüşmesinin hemen öncesinde...

Ve Başkan Trump “Rakka operasyonu için SDG’ye (Suriye Demokratik Güçleri) ağır silahlar verilmesi kararını” imzaladı.
Cumhur-başkanı Erdoğan’la yüz yüze görüşmesinin hemen öncesinde böyle bir tavır “soğuk duş”tur.


....................
Zirve görüşmeleri öncesinde adettir.
Ziyareti yapacak olan ülkeden diplomatlar, -gerekiyorsa- diğer önemli üst düzey devlet bürokratları giderler. Görüşmeler yaparak zirvenin hazırlığını yaparlar.
Liderler karşı karşıya gelmeden önce neler konuşulacağı ve sonrasında yapılacak açıklamalar -neredeyse- belirlenir.
Görüşmede ziyaret edilen ülkenin lideri bazen “bonus” olarak bir jest daha yapabilir.
Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Beyaz Saray’da Trump’la görüşmesinden önce Washington’a en üst düzeyde -deyim yerindeyse- “çıkarma” yaptı.
Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a parmağı kadar yakın İbrahim Kalın Washington’a gittiler ve hem nabız tuttular, hem de bu görüşmeden beklentileri anlattılar.
Ana tema “DAEŞ’e karşı Rakka operasyonunda, omurgasını ve çoğunluğunu Kuzey Suriye Kürtlerinin oluşturduğu SDG yerine TSK’nın işbirliği önerisini” vurgulamaktı.
“Kuzey Suriye’deki Kürt kantonlaşmasının bir anlamda Güney sınırımızda PKK’nın devletleşmesi anlamına geldiği” bir kez daha çeşitli kademelerde anlatılacaktı.
Ayrıca...
“SDG’ye verilen ağır silahların, PKK tarafından Türkiye’ye karşı kullanıldığı” gerçeğinin altı çizilecekti.
NATO müttefiki ve stratejik ortak Türkiye’ye ABD bütün bunları dikkate alarak özen göstermeliydi.
Bütün bunlar yapıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gizli anlaşma 10 Mayıs 2024 | 166 Okunma Yarım kalan sevinç 08 Mayıs 2024 | 179 Okunma İslamofobik lider Modi (2) 05 Mayıs 2024 | 132 Okunma İslamafobik lider MODİ 03 Mayıs 2024 | 320 Okunma İsrail’e uyarı ve fal... 30 Nisan 2024 | 320 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar