Sağduyu ‘kutup yıldızıdır’

Çok duyarlı bir konu “idam...”MHP penceresinden bakılırsa...“Abdullah Öcalan’a da uygulanabilecek bir anayasa değişikliğiyle idam” hiç kuşku yok ki “yüreklerindeki hedef.” Bunu “kafalardaki...

Çok duyarlı bir konu “idam...”
MHP penceresinden bakılırsa...
“Abdullah Öcalan’a da uygulanabilecek bir anayasa değişikliğiyle idam” hiç kuşku yok ki “yüreklerindeki hedef.”


Bunu “kafalardaki hedef” haline yükseltebilmek “imkânsız” değilse bile “çok zor.”
Böyle bir sonucu üretecek “dayatma” MHP’ye “manevi tatmin”in yanı sıra yapılacak ilk seçimde “büyük oy akışı” da getirebilir.
“AK Parti’yi -Başbakan Binali Yıldırım’ın geçmişi kapsamaz söylemine rağmen- zorladı, dayattı ve sonuç aldı” halk psikolojisi, seçim sandıklarında MHP’ye yansır.
“Abdullah Öcalan’ın, Afrika’da Amerikalı ajanlar tarafından Türk güvenlik birimlerine teslim edilmesi ve yargılanma sürecini” hatırlayın. DSP’ye oy patlaması yaptıran ve Bülent Ecevit’i koalisyon hükümetinin başbakanı yapan siyasal dopingdi bu.
Oysa...
Ecevit bile şaşırmıştı “Amerika’nın Öcalan’ı paketleyip teslimine!..”
Yakın çevresine “nedenini anlayamadığını” itiraf etmişti.
Aslında ABD açısından tutarlı bir nedeni olduğu sonradan anlaşıldı.
“ABD Irak’a ikinci askeri müdahaleyi Türkiye üzerinden yapmak istiyordu, Türkiye’den yeşil ışık amacıyla Öcalan’ı paket içinde hediye ederek siyasi yatırım yapmıştı.”
Bunu -çok zor da olsa- olası bir idamın Abdullah Öcalan’ı da kapsaması halinde MHP’den yana esecek güçlü rüzgârları belirtmek için “örnek olarak” yazdım.
.......................
NE var ki hukukun çok zorlanması, kırılma çizgilerine kadar çekiştirilmesi yanlış olur.
Özellikle de...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Netanyahu ve Samson sendromu 19 Mayıs 2024 | 117 Okunma Yüce iddia 17 Mayıs 2024 | 155 Okunma Aranıyor Yahya Sinwar 15 Mayıs 2024 | 206 Okunma 1 milyon Knesset’i kuşatırsa... 12 Mayıs 2024 | 120 Okunma Gizli anlaşma 10 Mayıs 2024 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar