Normal yaşam resti

Sosyal medyada “ürperti verici” terörist saldırılarına uyarı mesajları dolaşıyor.“Hafta sonu dışarı çıkmayın, çocuklarınızın çıkmasına da izin vermeyin......

Sosyal medyada “ürperti verici” terörist saldırılarına uyarı mesajları dolaşıyor.
“Hafta sonu dışarı çıkmayın, çocuklarınızın çıkmasına da izin vermeyin... Mümkünse başka şehirlere gidin” gibi satırlar.

Ayrıntılar da verilmekte.
“Falanca yerde şu kadar kalaşnikof bulundu... Bilmem ne kadar yere teröristler bomba yerleştirmiş” gibi toplum psikolojisini bozma amaçlı ihbarlarla dolu sosyal medya.
“Abartılı” ifadeler...
Belli ki “toplumun moraliyle oynanmak” isteniyor.
Öyle salaklıklar da yapılmakta ki...
Örneğin...
“Güneydoğu’daki güvenlik güçlerinden bir yetkili, yakalanan bir teröristin konuşturulduğu iddiasıyla güya -İstanbul’a bombalar yerleştirilmiş, sokaklarda silahlar patlayacak, yakınlarınıza söyleyin, dışarıya çıkmasınlar- diye, altında görev yapanlara bilgi vermiş.”
Hangi güvenlik gücü yetkilisi ya da komutanı böyle bir zevzeklik yapar ki!
Ancak...
Her şeye rağmen toplumda tedirginlik de hissedilmiyor değil.
Özellikle “AVM’lerde tenhalık” gözleniyor.
........................
Bu tür söylentiler “amaçlı” olsa da büyük şehirlerden bazı işaretler sosyal medyada uygulanan “psikolojik savaş” tezgâhını proteinliyor.
Elbette yapılması gereken polis kontrolleri ile trafikte tıkanmalar, oluşan kuyruklar kuşku psikolojisiyle oynayanlar tarafından kullanılmakta.
Dün Haliç’ten Taksim’e, Nişantaşı’na gelebilmek saatler aldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Netanyahu ve Samson sendromu 19 Mayıs 2024 | 117 Okunma Yüce iddia 17 Mayıs 2024 | 155 Okunma Aranıyor Yahya Sinwar 15 Mayıs 2024 | 206 Okunma 1 milyon Knesset’i kuşatırsa... 12 Mayıs 2024 | 120 Okunma Gizli anlaşma 10 Mayıs 2024 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar