IŞİD’in son adı “Al Dawlat”

Önce “pa-rola...”IŞİD’in “parolası” sağ elin işaret parmağının kaldırılması ve diğer parmakların yumruk şeklinde sıkılmasıdır.Anlamı “Allah bir...”İlk...

Önce “pa-rola...”
IŞİD’in “parolası” sağ elin işaret parmağının kaldırılması ve diğer parmakların yumruk şeklinde sıkılmasıdır.
Anlamı “Allah bir...”
İlk adı olan “El Tevhid vel Cihad”dan sonra ismi defalarca değişti. Yaygın olarak bilinen “Irak Şam İslam Devleti” kelimelerinin baş harflerinden oluşan “IŞİD” de artık geride kaldı.
Artık “Al Dawlat” adını kullanıyor.
Yani... “Devlet...”
.......................
Mesajı “İslam’da sadece tek bir devletin olduğu...”
Başındaki “El Bağdadi”nin “halifesi” olduğu tek İslam Devleti...
Bütün İslam devletlerinin, emirliklerinin, sultanlıklarının, cemahiriyelerinin (cumhuriyet) “Al Dawlat”a katılacağı iddiasını ortaya attı ve bu iddiayı sürdürüyor.
Çok “itici” gibi görünse de “İsrail’in dünyadaki bütün Yahudilere sunduğu psikolojiyi” anımsatan bir hedeften söz edilebilir.
İsrail yeryüzündeki bütün Yahudiler için anavatandır ve en sıkıştıkları anda o toprakta güvenle yaşayabilirler.
Bunun için İsrail’e bütün olanaklarıyla destek vermelidirler.
Bu paralele katılmıyorum ama “İSLAM VE MODERN CİHAT” adlı kitabında Loretta Napoleoni’nin ifadesiyle “Al Dawlat’ın vaadi İslam ülkeleri ve yerküredeki bütün Müslümanların güveneceği, koruyucu, üstün bir güç” oluşturmaktır.
Bu vaadiyle yerküredeki özellikle Batı’da ikinci sınıf insanlar olarak muamele görmenin tepkilerini yaşayan gençler üzerinde etkili olmaktadır.
İslam’ın “7’nci yüzyıldaki parlak yıllarına dönmenin kuralları ve kurumlarıyla yapılanmasını” benimserken, eylemlerinde ve propaganda tekniklerinde “21’inci yüzyılın modern tekniklerini” kullanmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Netanyahu ve Samson sendromu 19 Mayıs 2024 | 117 Okunma Yüce iddia 17 Mayıs 2024 | 155 Okunma Aranıyor Yahya Sinwar 15 Mayıs 2024 | 206 Okunma 1 milyon Knesset’i kuşatırsa... 12 Mayıs 2024 | 120 Okunma Gizli anlaşma 10 Mayıs 2024 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar