Gülümseyişi 'Can' Mustafa...

SEVGİLİ Mustafa Koç, onu kaybedişimizin 1’inci yıldönümünde anıldı. Mezarı başında... Mezar ve Mustafa birlikte telaffuzu çok zor iki kelime. “Çok genç” denebilecek yaşta...

SEVGİLİ Mustafa Koç, onu kaybedişimizin 1’inci yıldönümünde anıldı. Mezarı başında... Mezar ve Mustafa birlikte telaffuzu çok zor iki kelime.

“Çok genç” denebilecek yaşta göçtü “görünmezler gezegenine...”


Üzerine ışıklar yağsın.

...................

Mustafa’nın gözlerini kısarak o “can” gülümseyişi daha bir saat önce karşılaşmış, konuşmuşuz gibi gözümün önünde. Onu son yolculuğuna uğurlamaya akan insan seli ne kadar sevildiğini de yansıtıyordu.

...................

Babası Rahmi Koç, “Emekliye ayrılmaya karar verdim. Tekneyle okyanuslara açılacağım, uzun sürecek bir dünya turu yapmak istiyorum” dediğinde, Türkiye’nin en köklü ve büyük imparatorluğu Koç Grubu’nun başına üç oğuldan hangisinin geçeceği -kesin- olarak belirlenmiş değildi.

En büyük oğlunun “Rahmi Bey’in koltuğuna oturması” gerekirdi.

Ancak...

Mustafa karşı çıktı.

Bana şöyle anlatmıştı:

...................

Amerika’daki büyük

aile şirketlerinde,

böyle durumlar için yapılanı önerdim. Uzmanlar var.

Geliyorlar, ailenin her ferdiyle ayrı ayrı özel konuşmalarla, geniş ve uzun araştırmalara geçiyorlar.

Önerim kabul edildi.

***

Bu işin en iyilerinden biri olan uzman geldi. Benimle, kardeşlerimle, babamla, halalarımla baş başa seanslar gerçekleştirdi.

Sözlerimizin sadece onda kalacağının güvencesini vererek başladı.

Hepimize “fikirlerimizi açıkça ve lafımızı hiç sakınmadan söylememizi” istedi.

Artılarımızı, eksilerimizi sıraladık.

Ben de kendimi kıyasıya eleştirdim.

Sonunda, babama yerini kime bırakabileceğini söylemiş.

***

Bir gün babam diğer iki erkek kardeşimle birlikte bizi evine yemeğe çağırdı.

“Holdingin başına Mustafa geçecek” dedi.

Kalktı, bana sarıldı, yanaklarımdan şefkatle öptü. Kardeşlerim Ömer ve Ali ile de kucaklaştık. Babam “Sana güveniyorum” diyerek noktayı koyunca ben “bir şartım olduğunu” söyledim.

“Bana güveniniz için sizlere teşekkür ediyorum. Ancak tekneyle dünya turu projeni iki yıl ertelemeni rica ediyorum. Gene çalışmaya devam ediyormuşsun gibi her gün holdingdeki odana gelmelisin. Bazı kararları almak üzere sana danışmam için varlığına ihtiyacım var.”

Babam da kabul etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gizli anlaşma 10 Mayıs 2024 | 184 Okunma Yarım kalan sevinç 08 Mayıs 2024 | 179 Okunma İslamofobik lider Modi (2) 05 Mayıs 2024 | 132 Okunma İslamafobik lider MODİ 03 Mayıs 2024 | 320 Okunma İsrail’e uyarı ve fal... 30 Nisan 2024 | 320 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar