3 temel soru

TÜRKİYE’nin gündemi için bir solukta 20 madde sayabilirim.Ancak...“Eşitler arasında 3 birinci” o 20’nin ve daha fazlasının “anahtarı...” .....................1 IŞİD’İN ELİNDEKİ...

TÜRKİYE’nin gündemi için bir solukta 20 madde sayabilirim.
Ancak...
“Eşitler arasında 3 birinci” o 20’nin ve daha fazlasının “anahtarı...”

.....................
1 IŞİD’İN ELİNDEKİ CERABLUS - AZEZ HATTI.
Türkiye ile ABD arasında hâlâ “askıda” olan sorun.
Antalya’daki toplantıda “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Putin’e bu coğrafyayı ‘güvenli bölge’ yapmak ve Suriyeli sığınmacıların yüz binlercesini orada ikamet ettirmek fikrini açtığı ve Putin’den ‘ama Amerikalılar bana orayı PYD’ye vermek istiyorlar’ dediği” yolundaki haberler medyada yer almıştı.
Oysa...
Türkiye, daha aylar öncesinden “Fırat’ın batısından Hatay’a kadar olan bölgenin kırmızı çizgisi olduğunu” açıklamıştı.
Bunu en üst düzeyde ABD yetkililerine defalarca vurgulamıştı.
Gelen haberlere göre, “artık PYD’nin Fırat’ın batısına geçmesi ve bu son bölgeyi de kantonlar dizisine eklemek için start almak üzere olduğu” beklentisi var.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son ABD gezisine katılan Verda Özer dün Hürriyet’teki yazısında “ikili görüşmede Obama’ya şöyle bir öneride bulunduğumuzu” yazıyor:
“PYD’yle birlikte demokratik güçler olarak savaşan Arap kuvvetleri Kürtlerden ayrılsın, Cerablus-Azez arasındaki ılımlılarla birlikte bölgeyi IŞİD’den geri alsın. Bölge, onların korumasında Suriyeli sığınmacılar için ‘güvenli alan’ haline getirilsin. Bu sonucun alınması için Amerikan jetleri de yardımcı olsun.”
Buna karşılık...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Netanyahu ve Samson sendromu 19 Mayıs 2024 | 117 Okunma Yüce iddia 17 Mayıs 2024 | 155 Okunma Aranıyor Yahya Sinwar 15 Mayıs 2024 | 206 Okunma 1 milyon Knesset’i kuşatırsa... 12 Mayıs 2024 | 120 Okunma Gizli anlaşma 10 Mayıs 2024 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar