2 ‘hatalı depar!’

CHP Genel Başkanı Kılıç-daroğlu’na “yanlış” yaptıranlar var veya kendisi yapıyor “yanlışı.”Meclis’te “Cumhur-başkanı Recep Tayyip Erdoğan banka hesabındaki 200 bin...

CHP Genel Başkanı Kılıç-daroğlu’na “yanlış” yaptıranlar var veya kendisi yapıyor “yanlışı.”
Meclis’te “Cumhur-başkanı Recep Tayyip Erdoğan banka hesabındaki 200 bin doları TL’ye çevirsin önce” söylemi buna bir örnek.


Siyaset satrancında “hamle” yapmadan önce “karşı hamlenin” ne olabileceğini öngörmek gerekir.
Hatta...
Birkaç hamle sonrasını da...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın halka “Liraya dönün” çağrısı bir hamleydi.
Kendisine “Önce siz servet beyanınızda yer alan 200 bin doları liraya çevirin” diye bir “muhalefet hamlesinin” geleceğini tahmin etmemiş olması mümkün mü?
Kamuoyuna açık servet beyanında “200 bin dolar olduğu” kaydı bulunacak, hem de onu TL’ye çevirmeden halka “Liraya dönün” çağrısı yapacak!
Gençlik kollarından başlayarak politikanın her kademesinde çalışan, tabandan doruğa mücadelelerle çıkan, çok dersler alan, siyasetin doktorasını alanda yapan bir lider böyle bir açık verir mi?
Nitekim Adalet Bakanı Bekir Bozdağ “o 200 bin doların TL’ye çevrilmiş olduğunun” dekontunu anında gösteriverdi.
Bu da muhalefetten gelebilecek hamleyi Erdoğan’ın öngördüğünün kanıtıdır.
“Fotokopisini dağıtın” çağrıları “nafile hamle” olarak patinaj yapmıştır.
Meclis Başkanı’nın “Burası dekont dairesi değil” esprisi üzerine CHP sıraları dahil gülüşmeler arasında Kılıçdaroğlu’nun hamlesi arada kaynayıp gitmiştir.
***
Oysa...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Netanyahu ve Samson sendromu 19 Mayıs 2024 | 117 Okunma Yüce iddia 17 Mayıs 2024 | 155 Okunma Aranıyor Yahya Sinwar 15 Mayıs 2024 | 206 Okunma 1 milyon Knesset’i kuşatırsa... 12 Mayıs 2024 | 120 Okunma Gizli anlaşma 10 Mayıs 2024 | 269 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar