15 Temmuz’un ipleri

15 Temmuz “Şehit-leri Anma” etkinlikleri ve “demokrasi nöbetleriyle” milyonlar “içe” olduğu kadar “dışa” da mesaj verdi.“Darbelere ve sınırların ötesindeki karanlık tezgâhların...

15 Temmuz “Şehit-leri Anma” etkinlikleri ve “demokrasi nöbetleriyle” milyonlar “içe” olduğu kadar “dışa” da mesaj verdi.
“Darbelere ve sınırların ötesindeki karanlık tezgâhların pusularına geçit yok...”
FETÖ’cülerin darbe kalkışımının bir kez daha “tekrarlanma şansının olmadığı/olamayacağı”, sel gibi akacak milyonlarca Türkiye insanının ayakları altında ezileceği vurgulandı.
.....................
Sınırların ötesindeki odaklara mesajın tahlilinde fayda var.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Güçlü değilsek bize bir gün yaşama hakkı vermeyecek o kadar düşman pusu da bekliyor ki isimlerini tek tek saymaya kalksak çok ciddi uluslararası krizle karşılaşırız” söylemiyle başlayalım.
“15 Temmuz darbe kalkışımının, sadece Fethullah Gülen hareketinin 10’larca yıl boyunca devleti ve TSK’yı ele geçirme projesi” olduğunu sanmak “saflık” olur.
Onun arkasında “sınırların ötesindeki odağın da Pensilvanya’daki yerleşke” ile sınırlı kaldığını sanmak da “çifte kavrulmuş saflıktır.”
Bunlar “alacakaranlıktaki büyük oyunun” taşlarıdır.
Ya o taşları hareketlendiren, hamleler kuran, tezgâhlayan, ipleri elinde tutan “güç odakları?”
Cumhurbaşkanı Erdoğan -sanıyorum- işte “Adlarını telaffuz etsem, ciddi uluslararası krizlerle karşılaşırız” derken onları işaret etmekte.
“Bilinmeyen bilinenleri”, artık “sır olmayan sır” 15 Temmuz darbe kalkışımını yapanların “yazılmış bir senaryoyu uygulamak için kullanıldıklarıdır.”
.....................

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
1 milyon Knesset’i kuşatırsa... 12 Mayıs 2024 | 90 Okunma Gizli anlaşma 10 Mayıs 2024 | 258 Okunma Yarım kalan sevinç 08 Mayıs 2024 | 180 Okunma İslamofobik lider Modi (2) 05 Mayıs 2024 | 133 Okunma İslamafobik lider MODİ 03 Mayıs 2024 | 321 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar