Uzun vadeli plan

Yaklaşık 95 yıllık cumhuriyet tarihimize 125 yıllık kalkınma planı sığdırmayı başardık. Sadece bugünkü hükümet için değil önceki tüm hükümetlerin en sevdiği şeylerden...

Yaklaşık 95 yıllık cumhuriyet tarihimize 125 yıllık kalkınma planı sığdırmayı başardık. Sadece bugünkü hükümet için değil önceki tüm hükümetlerin en sevdiği şeylerden bir tanesi hepsi de maalesef olmayacak duaya amin denecek türde olup farklı nedenlerle herkesin alkış tuttuğu kalkınma planlarını başlatmak oldu.

Türkiye’de kısa vade 3 gün sonra, orta vade gelecek hafta, uzun vade önümüzdeki ay olduğu için söz konusu büyük toplantılarla düğmeye basılan bu planlar, toplantının yapıldığı salon terk edildiği anda nedense erozyona uğramaya başlıyor.

Bu uzun girizgahı yapma nedenime gelince, biz hala farklı planlarla yerli otomobil derken İngiltere, yaklaşık 25 yıl sonra için “Dizel motorları yasaklama” kararı aldı. Daha doğrusu alma aşamasına geldi.

Çevresel nedenler gereği Ada’da sadece elektrikli motorlu araçlara izin verilecek. Benzer bir durumun Fransa için olduğu da ileri sürülüyor. Fransa’da da yaklaşık 25-30 yıl içinde sadece dizel değil benzinli otomobilleri kapsayan bir yasa ile içten yanmalı tüm motorların satışına yasak gelmesi bekleniyor.

Bunları duyunca şaşırdık mı? Tabii ki hayır…

Avrupa’nın önde gelen üreticilerinin yaklaşık 10 yıl kadar önce başlattıkları elektrikli araç hamlesini hatırladığınızda bu kararların hayata geçirilmesinin hiç de şaşırtıcı olmadığı bir gerçek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Son kale 01 Ekim 2018 | 154 Okunma Kiralama yoğun bakımda 17 Eylül 2018 | 207 Okunma Kamu araçları 10 Eylül 2018 | 333 Okunma Keşke yanılsam 03 Eylül 2018 | 182 Okunma İktisadi bakış 27 Ağustos 2018 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar