Türk gençleri dünyanın en iyimserleri arasında

Uluslararası Gençlik Vakfı (IYF) tarafından Hilton ortaklığıyla hazırlanan araştırma, dünya genelinde gençlerin refah seviyesinin artmaya devam ettiğini gösteriyor.Bu yıl ikincisi yayımlanan Küresel...

Uluslararası Gençlik Vakfı (IYF) tarafından Hilton ortaklığıyla hazırlanan araştırma, dünya genelinde gençlerin refah seviyesinin artmaya devam ettiğini gösteriyor.

Bu yıl ikincisi yayımlanan Küresel Gençlik Refah Endeksi, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 30 ülkeyi kapsıyor. 7 kategoride 35 farklı göstergenin incelendiği araştırmaya katılan ülkeler, dünya genelindeki 1.8 milyar kişilik genç nüfusun (15-29 yaş grubu) yüzde 70’ine ev sahipliği yapıyor.

Endeksin amacı ise gençler için yaratılan fırsatların artırılması için küresel farkındalık yaratmak ve gençlerin ulusal ve küresel anlamda ekonomik süreçlere katılımını artırmak.

Küresel toplum tarafından belirlenen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ile uyumlu olan endeks, aynı zamanda özel sektördeki ve kamu sektöründeki karar vericilere günümüz gençliğinin ihtiyaçlarını anlatmayı ve en doğru adımların atılabilmesi için yol gösterici olmayı hedefliyor.

Endeks, Türkiye’ye dair de dikkat çekici bilgiler ortaya koyuyor. Buna göre Türkiye genel toplamda 30 ülke arasında en üst sıralarda yer almasa da, Türk gençleri iyimserlikleriyle listenin zirvesine yaklaşıyor. Türk gençlerinin yüzde 71’i yaşam standartlarının ebeveynlerininkinden daha iyi olacağını düşünürken, bu alanda dünya ortalaması ise yalnızca yüzde 59.

30 ülkenin katılımıyla hazırlanan Küresel Gençlik Refah Endeksi, 2014 yılından bu yana dünya genelinde gençlerin refah seviyesinin yüzde 2 oranında arttığını gösteriyor. Dünya genelinde gençlerin yüzde 74’ü istediği işe girebileceğini, yüzde 65’i ise istediği kadar para kazanabileceğini düşünüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.609 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.201 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.202 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 335 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.900 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar