Ticaret ve kalkınma örgütleri güçlerini birleştiriyor

Üç ayrı uluslararası kuruluş olan ITFC(Uluslararası İslam Ticaret Finans Kurumu), UNDP(BM Kalkınma Programı) ve ITC(Uluslararası Ticaret Merkezi), İstanbul’da, Orta Asya’daki işletmelerin ticaret ve ihracat kapasitelerini...

Üç ayrı uluslararası kuruluş olan ITFC(Uluslararası İslam Ticaret Finans Kurumu), UNDP(BM Kalkınma Programı) ve ITC(Uluslararası Ticaret Merkezi), İstanbul’da, Orta Asya’daki işletmelerin ticaret ve ihracat kapasitelerini desteklemek amacıyla, bu bölgeye özel yeni bir ticari istihbarat eğitim programı başlattı.

İşletmelerin ticaret akışlarındaki fırsatları anlamasını amaçlayan eğitim programı, Ticaret Destek Kuruluşlarına (TDK) odaklanarak, bu kuruluşların ihracat fırsatlarını ve çeşitli pazarlara giriş koşullarını saptamak için mevcut araçları kullanması ve bu araçları da destek verdikleri KOBİ’lere aktarmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uluslararası İslam Ticaret Finans Kurumu (ITFC) Genel Müdürü Müh. Hani Salem Sonbol “KOBİ'ler ekonominin belkemiğini oluşturuyor ve ülkelerin büyümesini, inovatif olmalarını ve istihdam oluşturmalarını sağlıyor. BM Kalkınma Programı (UNDP) ve Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC) ile kurduğumuz iş birliği vesilesiyle Orta Asya'ya ulaşmak ve ticaret kapasitelerini ulaştıracakları köprüler kurmak ve bu bölgeyi uluslararası ticarete hazırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz." dedi.

ITC Pazar Geliştirme Bölümü Direktörü Aichatou Pouye ise “ITFC ve UNDP ortaklığında gerçekleştirilecek olan bu çalıştayda ITC'nin ticaret ve pazar analizi bağlamında teknik uzmanlık sağlayan kurum olmasından gurur duyuyorum. Orta Asya Bölgesel Ticari İstihbarat Eğitim Programı yedi Orta Asya ülkesinden katılımcıların yerel işletmelerine değerli danışmanlık hizmetleri sunmalarını ve ihracat kapasitelerini en yüksek potansiyele sahip pazarlara yönlendirmelerinde yardımcı olacak pazar fizibilitesi çalışmaları yapmalarını sağlayacak.” dedi.

Orta Asya bölgesindeki ülkeler, ana ihracat ürünleri açısından artan küresel rekabetle karşı karşıyalar. BM Kalkınma Programı İstanbul Bölgesel Merkezi’nin Sürdürülebilir Kalkınma Grup Lideri George Bouma, "Pazar istihbaratına yapılacak 1 dolarlık yatırımın 35 dolar kazandırdığını biliyoruz. Dolayısıyla, şirketlere küresel ticaretten tam olarak yararlanmaları ve sürdürülebilir, yeni istihdam olanakları yaratan ve sonuçta Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine katkıda bulunan yeni niş ürünleri tespit etmeleri için ihtiyaç duydukları desteği sağlamalıyız." dedi.

Ticaret, ülkelerin ürettikleri ürünlerden gelir elde etmesi, mali alanı ve istihdamı artırmasına imkân tanıyor olması nedeniyle, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri gündemiyle ayrılmaz bir şekilde bağlantılı. Gelişmekte olan ülkelerin küresel piyasalara erişiminin sağlanması, bu ülkelerin yeni sektörler kurarak ekonomilerini güçlendirmesi için etkili bir yol olarak görülüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.609 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.201 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.202 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 335 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.900 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar