Finansın kalbine ihracat yolcuğu başladı

17 yıldır sermaye piyasalarında faaliyet gösteren Rasyonet, finans ve reel sektör şirketlerine yönelik katma değerli analiz platformları geliştiriyor.Çok sayıda yeni buluşa imza atan şirket, son olarak hayata...

17 yıldır sermaye piyasalarında faaliyet gösteren Rasyonet, finans ve reel sektör şirketlerine yönelik katma değerli analiz platformları geliştiriyor.

Çok sayıda yeni buluşa imza atan şirket, son olarak hayata geçirdiği finansal analiz platformu EquityRT ile önemli bir açılım yakaladı. Yüzde 100 yerli olarak geliştirilen ürün, aralarında finans dünyasının kalbi olarak nitelenen İngiltere’de dâhil olmak üzere 5 ayrı ülkeye ihraç edildi. Piyasa analizi yapan uygulama 100’den fazla borsada 100 binden fazla hisse senedini karşılaştırabiliyor ve yapay zekâ unsurları ile yatırım kararları almanızı kolaylaştırıyor.

EquityRT’in analistlere finansal verileri daha verimli analiz etmek için güçlü araçlar sağlayan patentli bir platform olduğunu söyleyen Rasyonet Yönetici Ortağı Vahide Unutmaz Barın, “Geliştirdiğimiz ürün küresel standartlarda bir piyasa analiz uygulaması. 100’den fazla borsada 100 binden fazla hisse senedini karşılaştırıp, yapay zekâ unsurlarından destek alabiliyorsunuz. Bununla yatırım kararlarınızı kolaylaştırıyorsunuz.” açıklamasını yaptı.

Birçok finansal kurum için çözümler geliştirdiklerini ifade eden Barın, “Yıllardır bankacılık sektörüne yönelik olarak yaptığımız çalışmalar neticesinde bu alanda fark yaratan çözümlere sahibiz. Türk bankacılık sistemine ait günlük, haftalık, aylık ve çeyreklik frekanslarda sektörel ve şirket bazında güvenilir bir veri tabanı ile kapsamlı analiz araçlarımızı bir araya getirdik. Finans piyasaları, özellikle de sermaye piyasaları üzerine çalışmalar yürütüyoruz. En son geliştirdiğimiz projeyi Haziran ayında tamamladık. İhracat odaklı bir çalışmaydı. Zaten ana motivasyonumuz uzun süredir bu yönde ilerliyor. Şu an İngiltere, Almanya, İsviçre, Polonya ve Rusya’ya ihracat gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

12 yıldır İTÜ ARI Teknokent’te faaliyet gösterdiklerini ifade eden Barın’ın bu konudaki görüşleri ise şu şekilde; “ARI Teknokent’ten çok faydalanan bir firmayız. Burada büyük bir sinerji var ve bu durum firmalara ilham veriyor. Özellikle start-up’ları çok güzel destekliyor. Küçük firmaların büyümesi için büyük fırsatlar var.”

***

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En Yüksek Kasım Ayı İhracatına Ulaşıldı 15 Aralık 2018 | 3.609 Okunma Küresel büyüme 2019’da ivme kaybedecek 14 Aralık 2018 | 4.201 Okunma 1 yıldan uzun TL mevduatında vergi oranı yüzde 0 02 Eylül 2018 | 4.202 Okunma Dijital Yatırım Kararı için Öneriler 01 Eylül 2018 | 335 Okunma Karşılıksız Çek Düzenlemenin Cezai Yaptırımları 31 Ağustos 2018 | 3.900 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar