Çocuk tecavüzcüleri, çocuk katilleri nasıl önlenir?

EYLÜL’ü, Leyla’yı ve daha nice bebeğimizi, çocuğumuzu koruyamadık. Bu ülkede, “Leyla kayboldu” haberi medyaya düştüğünde “kim bilir başına neler gelecek” diye umutsuzluk içinde...

EYLÜL’ü, Leyla’yı ve daha nice bebeğimizi, çocuğumuzu koruyamadık.

Bu ülkede, “Leyla kayboldu” haberi medyaya düştüğünde “kim bilir başına neler gelecek” diye umutsuzluk içinde kıvranan, kaygılan tek kişi ben değilim her halde.

Dün kayıp üç çocuk haberi daha vardı ve öyle bir noktaya geldik ki sokakta gördüğüm her çocuğun anne ve babasının yakasına yapışarak “ çocuğunuza dikkat edin” diyesim var.

Çocukları kaçıranlar, işkence edenler, tecavüz edenler acaba nasıl bir çocukluk geçirdiler?

Dün Leyla’nın ölümüyle ilgili gördüğüm bir tweet konuya azıcık açıklık getiriyordu:

“Mutsuz, şiddet gören hamilelerin çocukları şiddete eğilimli olur. Çünkü kortizol yüksekliği duygusal sistemin gelişmesini etkiler, daha korkak, daha fazla şiddete düşkün çocuklar olur”.

Çocuklara yönelik, dozu giderek artan vahşetin kökenine indiğinizde anne var, aile var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kadının çalışma hayatında adı yok 11 Mart 2020 | 102 Okunma Şahmeran’ı nasıl bilirsiniz? 08 Mart 2020 | 217 Okunma COVİD19, 8 Mart haftasında BM’deki kadın toplantısını iptal ettirdi 04 Mart 2020 | 96 Okunma Çin’deki gelişmeler hem turizmi hem seramik sektörünü hareketlendiriyor 01 Mart 2020 | 134 Okunma COVİD-19’un en büyük darbesi küresel turizme 26 Şubat 2020 | 100 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar