Mevlüt Bengi olayı Süleyman Soylu ve CHP

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde bakkallık yapan Mevlüt BENGİ, 26 Haziran günü ölü bulunmuştu. 11 çocuk babası Mevlüt Bengi’nin ölümünü PKK üstlendi. PKK...

Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesinde bakkallık yapan Mevlüt BENGİ, 26 Haziran günü ölü bulunmuştu. 11 çocuk babası Mevlüt Bengi’nin ölümünü PKK üstlendi. PKK açıklamasında kaçırma ve cinayet, 'ihbarcılık' iddiasına dayandırıldı. Bengi, 24 Haziran akşamı saat 21:00 sıralarında kaçırılmış ve cesedi 2 gün sonra bir direğe bağlı halde bulunmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bengi’nin öldürülmesinin ardından yaşananlardan HDP’yi de sorumlu tutarak Eş Genel Başkan Pervin Buldan’ı aramış ve "Size haddinizi bildireceğiz, size artık yaşama hakkı yok, nereye gidiyorsanız gidin" demişti.

Olayın ardından İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU, CHP İl Başkanlarının şehit cenazelerinde protokole alınmamasıyla ilgili " Valilere müsteşarım üzerinden talimat gönderdim; ’ CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin’ diye. Bu kadar basit. Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar" diye konuşmuştu.

CHP yöneticileri de buna itiraz ettiler.

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, şunları söyledi:

''Çok ciddi bir olayla karşı karşıyayız. Bu sıradan, geçiştirilecek bir söz olmanın ötesindedir. Ciddi bir meseledir. MYK, bütün Türkiye'de il örgütlerimizin tam kadro olarak, şehitlerin huzurunda olacağını kamuoyuna bildirme kararı aldı. İnşallah şehit cenazeleri son bulur. Şehitlerimiz geldiği sürece il örgütlerimizin tamamı tam kadro halinde şehit cenazelerinde yer alacaktır. … ''İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, valilere 'CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole almayın talimatı verdim' sözleriyle toplumsal çatışma ve kaos çağrısı yapmıştır. Bu sorumsuz ve hadsiz tutum, açıkça ateşle oynamaktır.'' Demişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ziraat Bankası esnafa zorluk mu çıkarıyor? 28 Ağustos 2018 | 5.799 Okunma ABD NATO’dan çıkar mı? 21 Ağustos 2018 | 6.937 Okunma Adalet platformu ve önce aile 14 Ağustos 2018 | 5.301 Okunma Türk solunun yeni örgütü: ŞNG 07 Ağustos 2018 | 3.691 Okunma Selahattin hikaye İdris roman Pervin fiyasko 31 Temmuz 2018 | 6.881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar