‘Türkler geliyor’da Türk-Boşnak dostluğuna vurgu

Bir film düşünün; verdiği mesajlarla dünyada en çok ihtiyaç duyulan şeyi, dostluğu ve birlik beraberliği en iyi şekilde anlatıyor. Yapımcılığını 'Diriliş Ertuğrul' ile atv dizisi 'Kuruluş Osman' ile bütün dünyada büyük bir başarı kazanan Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği 'Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı' adlı filmden bahsediyorum.

Vizyona girer girmez prodüksiyonu, oyunculukları, hikayesiyle konuşulmaya başlandı. En takdir edilen konulardan biri de filmin Boşnak-Türk dostluğuna vurgu yapması. 'Türkler Geliyor: Adaletin Kılıcı'nda güçlü Boşnak kadını 'Alina'yı Ece Çeşmioğlu canlandırıyor. Çeşmioğlu, özellikle dövüş sahnelerinde döktürüyor. Gözüpek savaşçı 'Alina', filmin güçlü kadın karakterlerinden yalnızca biri. Proje için dokuz ay at binme, kılıçhançer kullanma ve dövüş sanatları eğitimleri alan Çeşmioğlu, Boşnak ve Balkan tarihiyle ilgili teorik dersler de almış. Öyle büyük bir emek var ki bu işte, tüm oyuncular bu filme aylar öncesinden hazırlanmaya başlamış. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 153 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma Bodrum’da susuz kabristan ziyaretleri 13 Nisan 2024 | 90 Okunma Tutulmayı izlemek için 30 saat uçakta vakit geçirir misiniz? 07 Nisan 2024 | 45 Okunma Gişe manipülasyonu tartışması Kore’den sonra Türkiye’de 06 Nisan 2024 | 73 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar