Torun Sadri Alışık, çocuklar için il il geziyor

Herhalde dünyanın en güzel hissi, bir çocuğun yüzünde gülümsemeye sebep olmaktır. Çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisini eğlendirerek aşılamayı hedefleyen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu;...

Herhalde dünyanın en güzel hissi, bir çocuğun yüzünde gülümsemeye sebep olmaktır. Çevre bilinci, hayvan ve doğa sevgisini eğlendirerek aşılamayı hedefleyen Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu; geçtiğimiz günlerde Karslı çocukların yalnızca gülümsemesini değil, ilk kez tiyatroyla tanışmasını sağladı.
Sanatsever bir toplum yaratmayı ilke edinen Sadri Alışık Tiyatrosu ile iş birliği yapan marka, Ocak 2008'den bu yana Türkiye'nin dört bir yanını dolaşarak çocukları tiyatroyla buluşturuyor. Hem de onları çevre konusunda bilinçlendiriyor. Bu projenin en önemli isimlerinden biri; Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Sadri Alışık'ın, kendisiyle aynı adı taşıyan torunu Sadri Alışık. Sadri, yaklaşık 10 yıldır devam eden proje kapsamında, çocuklarla birlikte il il, köy köy gezmiş ve neredeyse bu projeyle büyümüş.
Sohbetimiz sırasında Sadri, bugüne kadar gezdiği yerlerde başına gelen unutamadığı bir olayı anlattı: "Ağrı'da bir adam ağlayarak yanıma geldi. 'Kimse gelmiyor buraya, siz gelip yüzümüzü güldürdünüz. Allah sizden razı olsun' dedi. Yeter ki insanlar mutlu olsun..."
"Peki bu 10 yılda neler değişti tiyatro ekibinde?" diye soruyorum. Haliyle herkes büyümüş, oyuncu değişiklikleri olmuş, oyunda tanışıp evlenenler varmış. Bazı oyuncular dizilere, bazıları ise sinemaya yönelmiş.
Sadri konuşurken, bazen sanki babası Kerem Alışık konuşuyormuş hissine kapılıyorum; sesleri o kadar benziyor ki... Hemen Sadri'ye "Neden oyunculuk yapmıyorsun?" diye soruyorum. "Yapmayacağım demiyorum" diye yanıt veriyor. O yüzden torun Sadri'nin sürprizlerine hazır olun bence.



IĞDIR, VAN, BİTLİS YOLCUSU
Gelelim Kars'ta çocuklarla beraber izlediğimiz oyuna... 'La Fontaine Orman Mahkemesinde' adlı oyununda; insanların çevreyi korumadaki duyarsızlığı, özensizliği ve bilinçsizlik nedeniyle bozulan doğal döngüye dikkat çekiliyor. Bu oyunla çocuklar eğlenirken öğreniyor, bilinçleniyor.
Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer, Ocak 2018'de 10'uncu yılını kutlayacak olan Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu projesinin çocuklara çevre bilincinin eğlenceli bir şekilde aşılanması açısından çok önemli olduğunu belirtiyor: "Türkiye'nin neredeyse her köşesinde Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu'nu çocuklarla ücretsiz olarak buluşturmaya devam ediyoruz ve çok mutluyuz. Tiyatronun gücünden faydalanarak, ağaç yaşken eğilir söylemiyle, sürdürülebilir bir dünya için 3 yaşın üzerindeki çocuklarımızın çevre farkındalığını artırmayı hedefliyoruz."
'La Fontaine Orman Mahkemesinde'; miniklere gelecekle ilgili umut aşılayan, tüm ailelerin çocuğuna izletmesi gereken şahane bir oyun.
Kars'tan sonra Iğdır, Van ve Bitlis'te sahnelenecek olan oyun; 2018'de ise Siirt, Batman, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Adıyaman, Tunceli ve Erzincan'daki küçük izleyiciler ve aileleriyle buluşacak.
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Frieze’de rekor satışlar olsa da rakamlar geçen seneden az 05 Mayıs 2024 | 29 Okunma Ülkeler, TikTok’a karşı harekete geçti 05 Mayıs 2024 | 87 Okunma UNESCO’nun koruduğu Acara Ormanlarını keşfe hazır mısınız? 04 Mayıs 2024 | 71 Okunma TikTok’ta Karagül Hanımlar ahlaki çöküşün yansıması 28 Nisan 2024 | 135 Okunma Türklerin Lahey’deki hayatı: Gurbet, gözyaşı ve umut 28 Nisan 2024 | 53 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar