Metaverse’teki İstanbul arsalarını beğendiniz mi?

"Avrupa Yakası'ndan Boğaz'a nazır bir arsa aldım", "Ben cadde aldım abi, daha fazla almayayım diyorum..." Böyle bir diyalogun ortasında bir sağa bir sola bakıyorum ne diyorlar diye. Ben de "Boğaz'ı komple satın aldım" diye dalga...

"Avrupa Yakası'ndan Boğaz'a nazır bir arsa aldım", "Ben cadde aldım abi, daha fazla almayayım diyorum..." Böyle bir diyalogun ortasında bir sağa bir sola bakıyorum ne diyorlar diye. Ben de "Boğaz'ı komple satın aldım" diye dalga geçiyorum, anlamsızca suratıma bakıyorlar.
Z kuşak sohbetinin tam merkezindeyim, gazetecilikteki öğrencilerime kültür-sanat haberciliğini anlatırken, onlar da bana Metaverse dünyasını anlatıyor. Metaverse'te yani sanal evrende satılan İstanbul arsalarını hâlâ görüp görmediğimi soruyorlar.

Gördüm, hatta bayıldım ama almak aklıma gelmedi, cesaretim mi yok, geleneksel mi kaldım bilemiyorum... Sadece insanların sürekli birbirine ciddi ciddi Metaverse arsası aldırmaya çalışma çabasını, bu konuda fikri olmayana da 'Ne yani arsan yok mu?' gibi yorumlar yapmalarını şaşkınlıkla takip ediyorum.
Peki Metaverse dünyasında yer almaya hazır mıyız? Biraz daha mı beklemeye, öğrenmeye ihtiyacımız var?
Soru işaretlerinin çok olduğu bir konu, tıpkı Bitcoin'in ilk çıktığı günlerdeki gibi. Sadece Z kuşağı arasında değil, şu günlerde sosyal ortamda Metaverse'te satılan arsalardan başka bir şey konuşulmuyor.

İstanbul'un dikkat çeken arsaları sanal evrende de gerçek dünya isimleriyle aynı. İstiklal Caddesi örneğin oldukça dikkat çekiyor, ara sokaklar hariç sanal arsaların hepsi satılmış. Nişantaşı da popüler, hemen satılmış. Satılan arsaların büyük kısmını Avrupa Yakası oluştururken Anadolu Yakası'nda Kadıköy ve Üsküdar ilgi görmüş. 'Metaverse'te bari birileri Dolapdere'ye, Gaziosmanpaşa'ya sahip çıksın, neden popüler kültür, sanal evrenle paralel gidiyor' diye isyan ediyorum zaman zaman.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 101 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar