İzleyici sayısı azaldıysa asıl sorumlu kim?

Türkiye'de sinemaya gitme oranı 2019'un ilk yarısında yüzde 45.1 azalmışmış. 2019'un ilk yarısında sinemaya giden izleyici sayısı neredeyse yarı yarıya düşmüşmüş. Yahu film...

Türkiye'de sinemaya gitme oranı 2019'un ilk yarısında yüzde 45.1 azalmışmış. 2019'un ilk yarısında sinemaya giden izleyici sayısı neredeyse yarı yarıya düşmüşmüş. Yahu film yapımcıları ve sinema sahipleri arasında yılın ilk aylarında yaşanan gelir paylaşımı tartışmasından başka sonuç mu bekliyordunuz da bu verileri büyük bir olay gibi paylaşıyorsunuz.
Ülkede sinemaya giden izleyici oranı yüzde 45.1 azaldıysa, Türk sinema salonları 2019'un ilk yarısında izleyenlerin neredeyse yarısını kaybettiyse, bunun sorumlusu filmini vizyona sokmayan yapımcılar olabilir, peki o zaman neden sustunuz?
'Neden kimse filmini vizyona sokmuyor?' diye sormayanlar şimdi lütfen sinemaya gitme oranlarından bir zahmet bahsetmesin. Verilerin sorumlusu öncelikle filmini vizyona sokmayanlar, ki çok haklı yanları var, ikinci bu duruma sessiz kalanlar. Verilerinizi yasayı bekleyerek filmini vizyona sokmayan yapımcılara özelden iletebilirsiniz, daha samimi ve bir duruşu olur.
Tablonun böyle olacağı aylar öncesinden belliyken bu şaşırma hali şovdan başka bir şey değil. Kimse kusura bakmasın ama yine sinemayı oturduğunuz yerden kurtarıyorsunuz.
Yazmaktan usandım ama yine yazıyorum; Mars sinemaları hem halkı, hem de sinemacıları kandırırken Türk sinemasının bitişinin hazırlandığı zaman neredeydiniz?
Peki ya koskoca sinema sanatını peynir, deodorant arasına koyup hediye ettikleri zaman? Sinema izleyicisi düşmüşmüş... Bak bak bak şova bak...

'SİHİRLİ ANNEM' YILLAR SONRA BEYAZPERDEDE

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 101 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar