Fatih Zeyrek’teki çinili hamam müze olarak hayata döndü

Uzun zamandır hiçbir haber bu kadar heyecanlandırmamıştı beni. New York uçağından iner inmez ilk işim İstanbul'da Fatih semtini ziyaret etmek olacak. Neden derseniz Mimar Sinan'ın İstanbul'da yaptığı ilk ve en...

Uzun zamandır hiçbir haber bu kadar heyecanlandırmamıştı beni. New York uçağından iner inmez ilk işim İstanbul'da Fatih semtini ziyaret etmek olacak.
Neden derseniz Mimar Sinan'ın İstanbul'da yaptığı ilk ve en büyük hamamlardan biri olan Fatih, Zeyrek'teki Çinili Hamam uzun bir restorasyon sürecinin ardından müze olarak yeniden hayata döndü.



Restorasyon çalışmaları sırasında iki asırdan fazla bir süredir sıva altında kalmış olan 18. ve 19. yüzyıl duvar resimleri de dahil olmak üzere hamamın birbirinden etkileyici gizli hazineleri gün yüzüne çıkarıldı. Ziyaretçiler, kompleksin içinde yer alan Zeyrek Çinili Hamam Müzesi'nde, restorasyon sürecinde İstanbul Arkeoloji Müzeleri denetiminde gerçekleşen kazılarda ortaya çıkarılan Roma, Bizans ve Osmanlı dönemine ait eserleri görebilecekler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
TikTok’ta Karagül Hanımlar ahlaki çöküşün yansıması 28 Nisan 2024 | 25 Okunma Türklerin Lahey’deki hayatı: Gurbet, gözyaşı ve umut 28 Nisan 2024 | 13 Okunma ‘Mutluluğu aramak yanlış, en doğrusu gerçekten yaşamak’ 27 Nisan 2024 | 49 Okunma Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 101 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar