Dev kadrolu ‘Ayla’nın hikayesi herkesi ağlatacak

Ay yüzlü bir kızla, ay yıldızlı bir askerin 65 yıllık anlatılmamış hikayesini beyazperdeye taşıyacak olan 'Ayla'nın, 2017'nin en çok ağlatacak filmi olacağı konuşuluyor.Kore Savaşı'nda...

Ay yüzlü bir kızla, ay yıldızlı bir askerin 65 yıllık anlatılmamış hikayesini beyazperdeye taşıyacak olan 'Ayla'nın, 2017'nin en çok ağlatacak filmi olacağı konuşuluyor.
Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek ve dramatik bir hikayeyi izleyiciyle buluşturacak film; 1950'de savaşta yer alan Süleyman Astsubay'ın, savaş meydanında küçük bir Koreli kız bulmasıyla başlıyor Filmin çekimleri devam ederken Kore halkına 'Kore savaşında, Türkiye'nin Güney Kore'ye yardım ettiğini biliyor musunuz?' diye sormuşlar. Eş zamanlı olarak Kore Röportaj TV de, filmle ilgili Türkiye'de bir röportaj gerçekleştirmiş.
Röportajda, Türkler'e de 'Ayla' filminin çekilmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?' diye sormuşlar. Her iki kültürün insanlarının verdiği cevaplar da harika.
Kore halkı bu filmin yapılmasına çok sevindiklerini belirterek şunları söylüyor:
"Kardeş ülke Türkiye'nin böyle bir film yapması çok güzel.
Özellikle Güney Kore tarihinin başka bir ülkenin gözünden nasıl göründüğünü bilmek çok iyi olacak." Türkler ise verdikleri cevaplarda 'Ayla'nın duygusal hikayesinin ırk, din ve dil farkının olamadığını göz önüne seriyor. Kore'yle ilişkilerimizin güçlenmesi için bu filmin çekilmesi iyi olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ödül törenlerindeki meyve ve sebze temasının sonu ne olacak? 21 Nisan 2024 | 27 Okunma Modern dilencilik 21 Nisan 2024 | 100 Okunma Venedik Bienali’nde örnek ateşkes hareketi! 20 Nisan 2024 | 17 Okunma Ödül törenleri mercek altında, cezalar yolda! 14 Nisan 2024 | 154 Okunma Toplumun size biçtiği rollerin ötesine geçebilirsiniz 14 Nisan 2024 | 27 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar